Ученицима и запосленима ОШ "Вук Караџић" желимо срећну школску славу Светог Саву!

Рецитал су припремили ученици наше школе заједно са вероучитељкама Слађаном Абаџић и Маријом Лаћарак Мучибабић, уз техничку подршку наставнице технике и технологије Мирјане Којић.

Погледајте видео Свети Сава 2022. год.

Обележили смо школску славу у складу са епидемиолошким мерама.Светосавски кум је породица Грубор, родитељи Уроша, Милице и Љубице. Милица и Љубица су ученице наше школе а Урош је нашу школу завршио пре две године.
Освећење славског колача и жита извршио је архијерејски намесник бачкопаланачки протојереј Стевица Илић уз пратњу једног дела  хора ОШ "Вук Караџић" под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић.

Погледајте видео обележавање школске славе Свети Сава.

Светосавско дете је Огњен Ледзињи, ученик 8-5.

 

Школска слава је обележена у издвојеним одељењима школе у Нештину и Визићу. Светосавски кумови у Нештину су Санела и Душан Василић  а у Визићу Катарина и Драган Маринковић.

Нештин

Визић

 

Поводом школске славе организован је ликовни и литерарни конкурс.

Победници ликовног конкурса

Разредна настава

1. место - Миа Цигановић 2-2

2. место - Дамјан Почуч 3-4

2. место - Миона Роквић 2-2

3. место - Немања Зетко 3-5

Предметна настава

1.место - Анђелија Мирков 5-2

2. место - Јана Пешић 5-2

3. место - Даница Ракић 5-2

Победници литерарног конкурса

Разредна настава

1. место - Страхиња Бјелош 3-4

2. место -Сара Ђогатовић 4-1

3. место -Вукашин Косјер 3-4

Предметна настава

1. место - Александра Микић 8-4

2. место - Ленка Малиновић 5-1

2. место - Лана Капелан 6-2

3. место - Миона Марчета 5-4

3. место - Николина Дикић 7-6

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Свим ученицима и запосленима Основне школе "Вук Караџић" честитамо празник првог српског просветитеља архиепископа Светог Саве.

Срећна Вам школска слава !

Наставница информатике и рачунарства Тијана Аугустинов је организовала онлајн квиз за ученике осмог разреда. Тема квиза је била живот и дело Светог Саве.

Рецитал су припремили ученици наше школе заједно са наставницама веронауке Маријом Лаћарак Мучибабић и Слађаном Абаџић, уз техничку подршку наставнице технике и технологије Мирјане Којић.

 

Погледајте видео

Video3

 

Уз поштовање епидемиолошких мера обележена је школска слава Свети Сава.
По први пут у школи је изабрано Светосавско дете, ученик осмог разреда Богдан Колунџија.
Овогодишњи школски кум је била породица професора др Светозара Бошкова чији је млађи син Александар ученик школе, а старији Никола бивши ученик школе. Освећење славског колача и жита извршио је архијерејски намесник бачкопаланачки протојереј Стевица Илић уз пратњу чланова хора ОШ „Вук Караџић“ под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић. У својој беседи отац Стевица Илић је све присутне подсетио на значај просветитељске мисије Светог Саве, упутивши поруку да сви треба да се окупимо око његовог дела.

Матична школа

Погледајте видео

Video1

Video2

 

Нештин

 

Визић

У исто време школска слава је обележена у издвојеним одељењима школе у Нештину и Визићу. Освећење славског колача и жита извршио је парох нештински и визићки јереј Стева Ковачев. Школски кум у Нештину била је породица Мишковић, док су у Визићу кумови били породица Милошевић. Прославу школске славе у Нештину су организовале учитељице Тања Маринковић и Снежана Војводић, а у Визићу учитељица Оливера Важић.

Free Joomla Lightbox Gallery

Светосавску приредбу су осмислиле вероучитељице Слађана Абаџић и Марија Мучибабић, а глумци су били одабрани ученици старијег школског узраста, чланови драмске секције. Светосавски кумови су били родитељи ученице Ивоне Жигић 5-1, Оливера Гојков Жигић и Зоран Жигић.

 

 

Дана 27. јанура у нашој школи је традиционално организована Светосавска академија. Овим поводом библиотекари су у сарадњи са стручним већем разредне наставе оплеменили простор школе поставком "Живот и дело Светог Саве".

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

   Сценарио за светосавску приредбу је осмислила учитељица Дивна Танкосић, а извођачи су били сви ученици у Нештину. Светосавски кумови су били Милица и Синиша Вујасиновић.

Free Joomla Lightbox Gallery

 Овогодишњи светосавски кумови су Слађа Абаџић, наставница верске наставе у нашој школи и њена деца, Јована и Огњен, ученици наше школе. 

  ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

Од Војске – кумство и слика

Уручивањем изузетно вредне слике – портрет Вука Караџића, истоименој основној школи у селу Нештин, општине Бачка Паланка, обележена је велика светосавска свечаност, коју су својим присуством озваничили и увеличали припадници Гарде војске Србије. Кум школе на овој свечаности, поручник Владимир Миловановић у пригодном обраћању указао је на значај оваквих манифестација и богату сарадњу са овом општином.

Ово су припадници Гарде који су присуствовали свечаном обележавању Савиндана у ОШ "Вук Караџић" у Нештину 27.01.2017. године:

потпуковник Чедо Рајковић - вођа делегације;

капетан Предраг Козаров - члан делегације;

поручник Владимир Миловановић - кум школе и члан делегације;

заставник Зоран Дакић - аутор слике и члан делегације;

заставник Предраг Васић - члан делегације.

Кумовање овој школи је знатно више од симболичног чина јер већ дуги низ година траје изузетно плодоносна сарадња између представника Војске и општине. Сарадања се огледа у великом броју пројеката цивилно-војне сарадње попут „Војни лекар на селу“ и „Књига на дар“.

Свечаности у школи присуствовали су, осим ученика, наставника и родитеља, представници Гарде војске Србије и руководства општине.

Школа је узвратила пригодним поклоном припадницима Гарде, а њен директор и председник Скупштине општине Бачка Паланка нагласили су значај сарадње са припадницима војске, која је и на овим просторима увек била поуздан ослонац становништву, помажући у разним приликама.

Поклон слика дародавца Гарде је дело талентованог сликара, Зорана Дакића, а свим ученицима ове нештинске школе, кум је у складу са обичајима, уручио пригодне пакетиће.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.