Ученици 8. разреда, који похађају Грађанско васпитање, 9. новембра посетили су Градски музеј. Том приликом су имали различите активности. Посетили су изложбу слика Ранка Вукељића, али су имали прилику да упознају и стваралаштво паланачког сликара Жељка Дрљаче. Кустос Мирослава Паравина их је провела и кроз историјат Грађанске школе у Бачкој Паланци. Говорила је о легату Леонарда Немета, чувара паланачких успомена. Ученицима је било посебно занимљиво да виде новчанице које су се некада користиле. Прелистали су и некадашње бројеве Недељних новина.
Посета је била занимљива и садржајна.

 

Joomla Plugins

Ученици седмог разреда, који похађају грађанско васпитање, 19.4.2023. посетили су Градски музеј. Имали су прилику да погледају разноврсне поставке кроз које их је провела Мирослава Паравина, кустос музеја. Посетили су историјску собу о Другом светском рату, грађанску собу са мотивима из 19. века, етнолошку собу. У природњачком кутку су могли да виде препарираног орла, дивљу мачку, лисицу и друге животиње. Научили су нешто и о археологији и палеонтологији. Посебно је било занимљиво закорачити у прошлост Бачке Паланке и видети како је наш град изгледао некада, како су изгледале грађанске ношње, намештај , кућни апарати. Ученици су погледали и изложбу ,,Време ми неће избрисати тебе''.

 

Joomla Plugins

Ученици 5-1 који похађају предмет свакодневни живот у прошлости, као слободну наставну активност, су са наставницом историје Кајком Павловић посетили Музеј града. Посета Музеју је била са циљем да се ученици упознају какав је био свакодневни живот наших предака са простора општине Бачка Паланка.

Joomla Plugins

Ученици 6-1, 6-2 и 6-3 су са наставником географије Стевановић Гораном у Галерији Музеја града посетили изложбу Планинарског друштва "Равничар" из Бачке Паланке. Изложба је организована поводом 20 година постојања друштва. Ученици су погледали фотографије настале на планинама од Фрушке горе, преко Анда у Јужној Америци, Кавказа до Килиманџара у Африци.

 

Joomla Plugins

Данас, 27.10.2021. смо посетили мобилни планетаријум. Мобилни планетаријум је савремено наставно средство које на веома ефектан начин демонстрира изглед, кретање и основне елементе небеске сфере. Разоткрили смо шта су права а шта лажна кретања на небу, узроке смене обданице и ноћи... Пронашли смо Северњачу, видели сазвежђа, метеоре, комете, астероиде...

Joomla Plugins

Ученици петог разреда су били гости у Музеју града. Уприличено је песничко дружење и литерарна радионица. У друштву завичајног песника Ненада Живкова наши ученици су се опробали у играма речима и поетским покушајима. Било је врло лепо и занимљиво...

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.