Ученици петог разреда су били гости у Музеју града. Уприличено је песничко дружење и литерарна радионица. У друштву завичајног песника Ненада Живкова наши ученици су се опробали у играма речима и поетским покушајима. Било је врло лепо и занимљиво...

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици петог разреда који похађају наставу грађанског васпитања су са својом наставницом Љиљаном Милошев посетили Музеј града. Прокрстарили су старим временским епохама од настанка Панонског мора па све до савремених историјских догађаја. Упознали су се са живим светом који одавно више не постоји, древним насеобинама, Келтским освајањима, изгледом Паланке и тока Дунава који је био сасвим другачији у 17. веку. Сазнали су да живимо на најплоднијем земљишту тј. чернозему који се протеже од Семберије до Украјине, упознали су се са првом Грађанском школом и тадашњом модом у одевању и становању као и са старим занатима.

Free Joomla Lightbox Gallery

1. Учествовање на изложби "Градске галерије" о очувању животне средине, 23.11.2019. у виду приказа модне ревије одеће од отпадног материјала коју приказали ученици 2-1 и 2-4 (продукти пројектне наставе учитељица С. Лачански и С. Баљ).

2. Посета изложбе скулптуре из природе, Бранимира Ђукановића из Лознице, у "Градској галерији" (10.12.2019.). Посета је у склопу пројектне наставе као очигледни примери искоришћености осушеног или одбаченог материјала у циљу стварања ликовног дела (посета одељења 2-1 и 2-2 са учитељицама С. Лачански и О. Малетин).

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици који су представљали нашу школу на свим нивоима такмичења, награђени су од стране школе, једнодневном екскурзијом у Београд.

Том приликом посетили су Фестивал науке и Ваздухопловни музеј.

Екскурзија је реализована 30.11.2018.године, а ученике су водили наставници техничког и информатичког образовања Верица Петровић и Зоран Шиник. 

ИЗЛОЖБА ЛАУРЕ ЕЛЕРО У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БАЧКА ПАЛАНКА

Ученици 3-1 и 3-2 су посетили изложбу италијанске уметнице, дизајнера намештаја, накита, а ова изложба приказује разне "кавезе", направљене од рециклираног материјала. Највише су се дивили кугли од мноштва минијатурних играчака из чоколадних јаја.

 

 

 

 

 

ИЗЛОЖБА СЛИКЕ ФРАНЦА АЈЗЕНХУТА У МУЗЕЈУ ГРАДА

Франц Ајзенхут (1857-1903) је рођен у Бачкој Паланци који је завршио краљевску Академију ликовних уметности у Минхену. Слика "Битка код Сенте", формата 700х400 цм, приказује сцену битке у завршној фази, када војсковођа, принц Еуген Савојски са својим витезовима, међу којима и 500 Сомбораца, потискује турску војску у Тису. У психолошком смислу, слика поред тријумфа победе, носи и поруку опомене, да свака битка односи људске жртве и разарања.

Ученици 3-1 и 3-2 су посетили ову изложбу, као и сталну поставку музеја. Поводом изложбе овог нашег знаменитог сликара, уметници, чланови Удружења сликара "Петар Томић", су насликали слике с мотивима из слика овог славног уметника, а које су такође биле изложене у музеју.

 

 

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.