Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом Стручни тим за инклузивно образовање осмислио је активности које су се реализовале у нашој школи протекле недеље. Израђена је мини презентација која је послата учитељицама и старешинама како би се олакшале предвиђене активности. Задовољство нам је што је велики број наших колега и ученика и поред тога што се настава реализовала на даљину, учествовало у предвиђеним активностима. Ученици предметне наставе су истраживали о карактеристикама различитих врста инвалидитета и у зависности од одабране теме писали поруке подршке особама са инвалидитетом. Циљ нам је био да ученици упознају све препреке и тешкоће са којима се сусрећу особе са инвалидитетом како би им својим поступцима и разумевањем олакшали боравак у школи и подржали их да наставе даље и буду што успешнији. Пристигло је 54 презентације. Неке од њих можете пoгледати овде. Ученици млађих разреда под слоганом "Пружам ти руку подршке" писали су поруке подршке особама са инвалидитетом. Неке од њихових радова можете погледати овде. За сва одељења која су учествовала и њихове учитељице/одељењске старешине СТИО је припремио захвалнице.

 

Презентација1

Презентација2

Презентација3

Free Joomla Lightbox Gallery

Тим за инклузивно образовање

Чланови тима

1.

Миона Поповић Ковачевић- координатор тима

2.

Душанка Пријић Солар- помоћник директора

3.

Весна Вујичић- психолог

4.

Здравко Шкаво

5.

Љиљана Милошев

6.

Слађана Баћина

7.

Јована Крстин

8.

Татјана Панић

9.

Гордана Басарић

10.

Милица Петрић

11.

Маријана Јандрић

12.

Маја Јовановић

 

План рада Tима за инклузивно образовање можете видети овде.

Почетком априла, у оквиру стручног усавршавања унутар установе, одржана је едукативна радионица "Различите сметње у развоју и учењу" на којој су представљене различите активности које одељенске старешине могу да реализују на ЧОС-овима са својим ученицима. Више о овој активности можете погледати овде.

Стручни тим за инклузивно образовање је донео план додатне подршке ученицима којима је она потребна.

Поред тога, Стручни тим за инклузивно образовање осмислио је различите активности како би унапредио инклузивну климу у школи: обележен је Светски дан ретких болести и Светски дан Рома, ученици су учествовали у пројекту "Упознајмо ретке болести" који је реализован у сарадњи са невладином организацијом "22q ex YU" и одржана едукативна радионица "Различите сметње у развоју и учењу" за учитеље и наставнике.

 

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.