У среду 14. децембра 2022. године у библиотеци наше школе обележен је Дан библиотекара Србије. Тим поводом, протекле недеље, организован је ликовни и литерарни конкурс на тему „Моја идеална библиотека". Библиотекарка Весна Војводић Сантрач уручила је награде у виду књига ученицима разредне наставе који су написали најлепше и најкреативније саставе или нацртали најмаштовитији цртеж. У пријатној атмосфери најталентованији ученици су читали своје награђене радове и частили се слаткишима. Поред својих креативних идеја, описали су шта је то што би библиотеку учинило још привлачнијом деци. Изложба најбољих радова, по процени стручне комисије, налази се у холу школе.

Free Joomla Lightbox Gallery

Поводом обележавања "Међународног дана слепих - Дан белог штапа", Тим за инкулизовно образовање наше школе је покренуо акцију "Гледам додиром" са циљем повећања свести код ученика наше школе о баријерама на које наилазе слепе особе и начину њиховог функционисања у свакодневном животу. У склопу акције реализоване су активности у којима су учествовали ученици и њихове одељењске старешине, стручни сарадници и библиотекарка. Израђене су тактилне ознаке које су постављене унутар школе, реализоване су игре под називом "Како ходати у мраку" и "Гледам додиром". Ученици разредне наставе су у склопу поменутих игара идентификовали дате предмете везаних очију и прелазили задату путању пратећи тактилне ознаке. Дефектолог је са ученицима реализовао радионицу на тему "Тактилне ознаке и стимулишуће окружење". Обзиром да је приступачност основни предуслов за једнако учешће и укљученост особа са инвалидитетом у друштво те да обезбеђује односно омогућава самостално и безбедније кретање, овом акцијом смо хтели да обезбедимо равноправност и једнаку укљученост као и сигурније кретање свих лица која имају сметње са видом унутар наше школе.

Free Joomla Lightbox Gallery

Светски дан пешачења који се обележава 15. октобра ученици осмих разреда наше школе су провели у рекреативној и едукативној шетњи, а у оквиру слободне наставне активности "Моја животна средина". Том приликом су на свежем ваздуху од наставница биологије и географије сазнали и научили шта је то Еколошки отисак и биокапацитет.

Free Joomla Lightbox Gallery

У недељу, 2.10.2022. у храму Покрова Пресвете Богородице на Синају, одржана је изложба радова ликовног конкурса "Сабор Срба Светитеља" у коме су узели учешће ученици основних школа архијерејског намесништва бачкопаланачког.

Ученици наше школе су остварили запажен успех:

Прва категорија (1. и 2. разред)

Даница Мацановић (2-4) прво место

Сара Божајковић (2-1) друго место

Миона Јовичић (2-4) друго место

 

Друга категорија (3. и 4. разред)

Дуња Николић (3-1) прво место

Теона Ледзињи (3-4) треће место

 

Трећа категорија (5. и 6. разред)

Милица Вукосав (6-2) друго место

 

Честитамо нашим ученицама на постигнутим резултатима!

Free Joomla Lightbox Gallery

На Дан словенске писмености и културе у знак сећања на Ћирила и Методија, ученици 3-4 су поклонили нашој школској библиотеци своје прочитане књиге. Тако су обогатили књижни фонд. На српском језику су читали бајке Браће Грим који су били пријатељи нашег Вука Стефановића Караџића и познавали српски језик и културу. Смишљали су своје бајке и били јако успешни.

Free Joomla Lightbox Gallery

Поводом дана планете Земље који се обележава 22. априла, ученици седмог разреда су са наставницом биологије Јованом Крстин дали свој допринос очувању планете и посадили младице храста и белог бора у дворишту наше школе.

Да и будуће генерације ученика наше школе уживају у лепоти и хладу школског дворишта.

Акцији садње младица храста и белог бора су се прикључили и најмлађи ученици наше школе из Нештина и Визића заједно са својим учитељицама Оливером Важић, Снежаном Војводић и Тањом Маринковић, васпитачицом Драганом Сомборчев и дефектологом Мионом Поповић Ковачевић. Улепшали су дворишта својих школа у Срему и припремили хлад за будуће генерације.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.