У недељу, 2. октобра 2022. године, ученици седмог и осмог разреда наше школе су са својим вероучитељкама били на поклоничком путовању у организацији ЦО Бачке Паланке. Присуствовали су светој архијерејској Литургији, коју је у порти Саборног храма у Новом Саду служио Његова Светлост Патријарх српски г. Порфирије уз саслужење многобројних архијереја СПЦ. На Литургији је извршен свечани чин канонизације светог Иринеја, епископа бачког, исповедника вере и светих мученика бачких. У наставку путовања, ученици су посетили манастир Васкрсења Христовог у Каћу и Светоархангелски манастир Ковиљ.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици 7-3 у сарадњи са родитељима и одељењским старешином Јасном Капелан, организовали су целодневну наставу у природи. Најпре су родитељи и ученици припремили роштиљ и салате и ручали, а затим организовали турнир у фудбалу након којег су ученици добили заслужене медаље и пехар, које су сами правили од рециклираног папира. Након тога је уследио турнир у одбојци после којег су такође награђени, овог пута воћним тортама од здравих намирница. После тога су приступили изради плаката на енглеском језику о заштити животне средине. Опробали су се и у стреличарству. Уз игру, песму и веселе активности дан је брзо прошао. Уживали су у свим благодетима природе и лепог времена и провели дан хранећи се здраво. Сви заједно, и ученици и родитељи и одељењски старешина, потрудили су се да на овај начин негују тимски рад, да би и на редовним часовима владала креативна атмосфера у којој се уважава мишљење других и одговорно учествује у свим активностима. За успешан разред важно је заједништво и слога свих учесника наставног процеса. На крају дана, сви су се сложили да се овакво дружење мора поновити.

Free Joomla Lightbox Gallery

 

11.6. 2022. у организацији архијерејског намесништва бачколаланачког, реализована је наградна екскурзија за најуспешније ученике верске наставе у овој школској години. Обишли смо Свеотасавски храм, цркву Ружицу и капелу Свете Петке на Калемегдану, манастир Раковица, где је сахрањен блаженопочивши патријарх Павле и манастир Ковиљ. Ученици су имали прилике да се упознају са светињама наше цркве, а слободно време искористили су за дружење и игру.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици 3-4 су посетили Нови Сад и погледали представу "Пинокио" у Позоришту младих. Пре почетка представе обишли су Српско народно позориште, споменик Светозару Милетићу, кућу и споменик Јована Јовановића Змаја и прошетали Дунавским парком.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици другог разреда наше школе су посетили Нови Сад. Обишли су центар града, видели уличног свирача и уживали у његовом музицирању. Прошетали су до споменика Јовану Јовановићу Змају, а потом уживали у дунавском парку. На крају дана гледали су прествау "Палчица" у извођењу глумаца Позоришта младих.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици 7.разреда посетили су међународни фестивал науке и образовања. Фестивал  је  једанаести пут одржан у централном кампусу Универзитета у Новом Саду.

Циљ манифестације је промоција науке, уз представљање савремених достигнућа и актуелних истраживања у свету и код нас.

Програм фестивала је обухватио низ радионица из инжењерских, технолошких, природних, друштвених и медицинских дисциплина, као и друге пратеће садржаје.

Наши ученици су, у складу са својим интересовањима, могли да учествију у тим радионицама, навијају за учеснике или само разгледају.

Организатор Фестивала је Универзитет у Новом Саду, генерални покровитељ Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Одлазак на овај Фестивал организовали су наставници техничког, Верица Петровић и Зоран Шиник, а придружили су се и наставници физике и хемије.

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.