Поводом Месеца књиге, ученици првог разреда су били гости градске библиотеке. Угостиле су их дивне библиотекарке и песник Горан Јовић, уз чију су песму завирили у свет књига.

 

Joomla Plugins

Поводом Месеца књиге, Дечје одељење Градске библиотеке „Вељко Петровић“, угостило је ученике 5-2 који похађају Медијску писменост. Час у библиотеци је одржан 19. октобра, а дружење са ученицима је уприличено у сарадњи са библиотекарком Бориславом Тољагић Сегеди. Разговарало се о читалачким навикама ученика који су добили препоруке за читање интересантног и квалитетног штива. Овом приликом могли су да се упознају са фондом библиотеке, који се стално обнавља новим насловима. Сви су постали чланови Грдаске библиотеке, а већина ученика је одабрала књиге за читање.
Било је ово лепо и интересантно дружење, а надамо се да је ово само увод у дружење са књигом.

 

Joomla Plugins

Ове недеље су наши прваци посетили Дечије одељење Народне библиотеке "Вељко Петровић". Упознали су се са занимљивим дечијим књигама и постали су чланови библиотеке. На овај начин настављена је успешна сарадња наших установа.

Joomla Plugins

Ученици 1-4 су са својом учитељицом Гораном Радојевић посетили библиотеку "Вељко Петровић". Библиотекарка мр Борислава Тољагић-Сегеди им је представила врло занимљиве дечије књиге. Затим су се дружили, у летњој башти библиотеке, са нашим књижевником Гораном Јовићем. Придружили су им се ученици петих разреда који похађају наставу грађанског васпитања са наставницом Љиљаном Милошев. Уз звуке гитаре и ауторске дечије песме нашег песника, деца су певала и уживала.

Joomla Plugins

Ученици 4- 4 су посетили градску библиотеку "Вељко Петровић" поводом ликовног и литерарног конкурса "Деца воле чудне приче...авантуре и јунаке из књиге"
који је расписала Народна библиотека "Стеван Сремац" из Ниша. Конкурс је расписан поводом стогодишњице рођења Душана Радовића.
Ученици су у прелепом амбијенту наше градске библиотеке и у сарадњи са Бориславом Тољагић Сегеди реализовали овај конкурс. Библиотекарка им је препоручила и модерну литературу за децу.

 

Joomla Plugins

Активности на Дечјем одељењу у оквиру манифестације „Месец књиге“, имају за циљ упознавање малишана са библиотеком и фондом овог одељења. Прво стварањем навике да долазе у библиотеку, као омиљено место за игру и забаву, а потом да буду активни корисници богатог фонда књига и периодике за децу, као и разноврсних библиотeчких услуга и радионица.
Поводом Месеца књиге, а у име одличне сарадње у протеклом периоду, и ове године, Дечје одељење Народне библиотеке „Вељко Петровић“, у сарадњи са библиотекаркама школе, учланило је бесплатно све ученике првих разреда у библиотеку.
Првачићи из ОШ "Вук Караџић" и њихове учитељице: Рада Кнежевић, Татјана Панић, Биљана Бороцки, Мирјана Алиђукић и Марјана Глувић провели су чаробно време на Дечјем одељењу. Приређен је пригодан програм у дворишту библиотеке чији су гости били наши песници: Драгутин Бег, Ненад Живков и Горан Јовић. Песници су својим наступом зајендно са домаћином деци приближили чаробни свет књиге.
На овај начин наставља се успешна сарадња наше школе са љубазним особљем народне библиотеке, на чему им захваљујемо.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.