У среду, 14.12.2022. године у нашој школи је одржана трибина "Унапређивање педагошке праксе кроз размену искустава - креирање диференцираних задатака у настави", у којој су поред наших учитељица учествовале и колегинице из ОШ "Свети Сава" из Бачке Паланке. Водитељке трибине су биле Биљана Шијаков и Бранка Радовановић.

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

У уторак, 21.06.2022. године одржан је угледни час географије и енглеског језика. Час су одржале наставница географије Јована Марјанац и наставница енглеског језика Јасна Капелан у одељењу 7-3. Наставна јединица која се увежбавала и понављала на овом часу је: Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске. Час је одржан у мултимедијалном кабинету енглеског језика. Ученици су повезивали нова знања са раније стеченим, развијајући радозналост, такмичарски дух и машту и негујући креативну и радну атмосферу на часу. Осим тога, показали су висок степен познавања географије и енглеског језика, као и осталих предмета, као што је информатика и рачунарство и развили самосталност у раду, а уједно и одговорност и компетенције неопходне за рад на часу. Овај час који је добио све похвале присутних, пример је повезаности међу предметима, а и сами ученици су томе допринели, јер су били сјајни и активни током целог часа.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

У четвртак, 31.03.2022. године Актив наставника физичког и здравственог васпитања је у оквиру стручног усавршавања унутар установе одржао едукативну радионицу под називом "Примена и значај наставних средстава на часу физичког васпитања у разредној настави".

  

Free Joomla Lightbox Gallery

Сведоци смо брзог развоја технологије и дигиталних уређаја. У знаку едукације наших најмлађих ученика и њихове заштите од дигиталног насиља, учитељица Горана Радојевић је одржала 15.03.2022. угледни час са својим одељењем 1- 4.
Наставни предмет је био Дигитални свет 1, а наставна једница под називом "Како се заштитити на интернету и коме се обратити за помоћ".
 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Према школском развојном плану за овај период предвиђено је развијање вештина за асертивну комуникацију. У складу са тим планом психолошкиња школе је осмислила интерну обуку за одељењске старешине, а педагошкиња припремила радионице које могу да се реализују са ученицима.

На интерној обуци одељењске старешине су биле у прилици да се упознају са елементима и стиловима комуникације. У малим групама расправљали су о препрекама у комуникацији и увежбавали активно слушање и асертивну комуникацију.

  

Free Joomla Lightbox Gallery

Током зимског распуста школске 2020/2021. године, школска психолошкиња је осмислила и реализовала онлајн обуку за наставнике са темом "Како бити бољи онлајн наставник".

Наставници су могли да се упознају са појмом онлајн учења и окружењем у коме се оно одвија. Разматрали су одговорности онлајн наставника и различите начине како да подстакну ученике на ангажовање у онлајн окружењу. Упознали су се са различитим начинима праћења и оцењивања коришћењем онлајн алатки...

Просечна оцена коју су наставници дали оваквој обуци на скали од 1 до 5 је 4,78.

 

Неки од коментара учесника онлајн обуке:

На обуци сам проширила знања како на прави начин мотивисати ученика, а посебно ученика са сметњама.

Обуком је обухваћен широк спектар тема које су корисне да се подсетимо и проширимо знања у условима онлајн учења. Допада ми се детаљан и методичан приступ овој теми. Корисно је подсећање на важност радног окружења за ученике, али и за наставнике, како бисмо овим учењем постигли што боље резултате.

Сазнао сам за неке нове дигиталне алате за учење преко интернета.

Мислим да је комуникација између ученика и наставника јако важна и у учионици и приликом учења на даљину. Обука ми је помогла да побољшам своје комуникационе способности али и дала смернице како да те вештине пренесем на ученике.

Корисни линкови за израду материјала, организација времена, видови комуникације с ученицима, повратне информације...

Све теме су својим садржајем помогле да утврдим као и да проширим своје знање. Подједнако су корисне све теме за рад наставника.

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.