У оквиру пројектне наставе, ученици 2-5 су са учитељицом Мирјаном Алиђукић правили разгледницу нашег града. Разгледница, шта је то? Данас их ретко ко пише са путовања. Одлучили су да представе наш град. Поделили су се у групе, неки су били задужени за фотографисање природних лепота, неки центра града, школа, институција...

Наша Бачка Паланка лепа је као и ова разгледница!

Препоручујемо свима да је посете!

Free Joomla Lightbox Gallery

 У оквиру пројектне наставе реализована је ова тема "На крилима маште". Реализација је организована у школској библиотеци, са библиотекарком Анђелком Колбас. Одељења 1. разреда су сваки посебно имали за циљ да кроз презентацију, разговор с библиотекарком, Анђелком Колбас (која је и један од главних аутора овог пројекта), квиз, драматизацију и ликовну радионицу прикажу одабрану бајку. Продукти ове теме су изложени у школској библиотеци.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

У оквиру пројектне наставе сви учитељи првог разреда су реализовали ову тему, а циљ је да ученици упознају важне установе нашег града, значајне споменике и људе из прошлости, природне лепоте, воде , биљке и животиње... Пројекат је обухватао обилазак града кроз сва четири годишња доба. Пројекти су: прављење разгледница, макета, плана, хербаријума, плаката ... 

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

     Библиотекарка школе, Анђелка Колбас је у сарадњи са учитељицама, осмислила приказ живота Светог Саве. Сваки сегмент је приказан ликовним радионичарским радом, уз пропратни текст и пројекцију. У оквиру пројектне наставе, ученици су осим ликовне радионице, осмишљавали и песме посвећене овом светитељу, а такође су путем рада са учитељицом направили и малу презентацију, коју су приказали родитељима. 

У оквиру пројектне наставе, ученици I-4 са учитељицом Стојанком Баљ, су реализовали пројекат "Од сликовнице до енциклопедије". Организовано је низ активности у нашој школској, као и у градској библиотеци. Ученици су учлањени у школску библиотеку и као мали прваци су упознати са правилима коришћења библиотеке и правилима понашања. Том приликом су имали радионицу "Моја прва сликовница", на којој су заједнички направили причу "Јежић Јешко". Приликом посете градској библиотеци, прваци су учлањени и такође упознати са правилима. Наравно, могли су и уз помоћ библиотекарке да упознају сву дечију литературу која им је доступна као члановима градске библиотеке.    

Free Joomla Lightbox Gallery

У оквиру пројектне наставе одељење 1-1 и 1-2  (учитељице С. Лачански и О. Малетин) су остварили пројекат упознавања основних карактеристика животиња из окружења, а и шире; уочавање њихових особина, изгледа, станишта, исхране, начина живота; препознавање животиња по оглашавању.

Продукти су: маске животиња, моделовање животиња од пластелина и приказивање окружења у ком живе, прављење животиња од комбинације више материјала и попуњавање "личне карте" животиња.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.