Након три године паузе због епидемије, у склопу активности тима за професионалну оријентацију 26.4.2023. организован је «ПО дан» и у оквиру њега Сајам образовања на којем је једанаест средњих школа из Бачке Паланке и Новог Сада представило своје профиле нашим и ученицима других основних школа из Бачке Паланке. Истог дана одржано је и предавање Националне службе за запошљавање о избору занимања за ученике осмог разреда. Организовано је и упознавање са стручњацима разних профила, где су ученици имали прилику да у директном контакту са представницима 10 различитих занимања за која су показали највише интересовања, разговарају о карактеристикама тих занимања и да се распитају о могућностима запошљавања и напредовања у каријери лекара, медицинске сестре, полицајца, банкара, адвоката, аутомеханичара, ЦНЦ оператера, посластичара, кувара и стручњака из ИТ сектора.

 

Joomla Plugins

И ове школске године, тим за професионалну оријентацију организовао је "Дан професионалне оријентације" који је одржан 18.4.2019.

Ученици осмог разреда могли су да се упознају са образовним профилима средњих школа из Бачке Паланке и Новог Сада на Сајму образовања. Ученицима се представило 13 средњих школа.

Опширније...

ДАН ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

 

И ове школске године тим за професионалну оријентацију организовао је Дан професионалне оријентације са различитим активностима који је одржан 21.4.2017.

Опширније...

ДАН ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

 

Тим за професионалну оријентацију наше школе организовао је Дан професионалне оријентације 22.4.2016. са неколико различитих дешавања.

 

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

Опширније...

РЕАЛНИ СУСРЕТИ СА СТРУЧЊАЦИМА РАЗЛИЧИТИХ ЗАНИМАЊА

У уторак, 24.3.2015. у ОШ “Вук Караџић“ у Бачкој Паланци у организацији тима за професионалну оријентацију, одржан је сусрет ученика VIII разреда са стручњацима разних профила. Ова активност осмишљена је као вид подршке ученицима да у личном контакту са стручњацима, сазнају о специфичностима посла, потребним условима, путевима школовања за занимања за која су показали највеће интересовање, како би приликом опредељивања за будуће занимање донели што бољу одлуку. Са светом занимања упознали су их стручњаци 10 различитих занимања из пет области рада за које су ученици показали највеће интересовање: адвокат, лекар, инжењер шумарства, туризмолог, кувар, ветеринар, банкар, ватрогасац, полицајац, програмер. Након представљања стручњака, ученици су се кроз разговор упознавали са одликама и захтевима занимања, радним обавезама и условима рада, путевима школовања и каријере.

Опширније...

EKO ЗАНИМАЊА 2013/2014.

Tоком школске 2013/2014 године Тим за професионалну оријентацију Бачке Паланке 4.4.2014. реализовао је заједничку ПО акција „Еко занимања“.

Домаћин манифестације је била наша школа, а поред ученика наше школе у манифестацији су учествовали и ученици ОШ „Бранко Ћопић“ из Младенова и ОШ „Здравко Челар“ из Челарева. Ученици су путем презентација, плаката и кратких предавања представљали различита занимања из области екологије и производње природних производа.

Опширније...

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.