У четвртак, 21.3.2024. године у нашој школи је реализован тематски дан "Богатство различитости".

Ученици и наставници су реализовали бројне активности:

Дефектолошкиња наше школе одржала је радионицу под називом "Богатство различитости" са циљем развијања свести о постојању разлика и прихватању истих. Обзиром да се 21. марта широм света обележава Светски дан особа са Дауновим синдромом, на радионици су израђени магнетићи у облику шарених чарапица које симболизују различитости. Магнетићи ће бити поклоњени Геронтолошком центру у Бачкој Паланци.
За нас разлике не  представљају баријеру већ нити које нас спајају и представљају наше богатство.
Осим ученика другог и четвртог разреда из матичне школе у реализацији ове радионице учествовали су ученици издвојеног одељења из Визића као и ученици ППГ ОШ "Херој Пинки".


Бити различит је у реду!

 

 

"Не постоје две исте особе", активност 6 -1

 

 

3-4 je анализирао сличности и разлике ученика у одељењу. Закључили су да не постоје две исте особе, као и да свет не би био занимљив када би сви били исти.

 

1- 3  "Различитост није негативна особина, као ни попустљивост или равнодушност. Ми поштујемо, прихватамо и уважавамо мишљења, ставове, тежине, висине, начине изражавања, туђе потребе..."

 

1-5 и 2-5 Анализа текста "Змај Јоца"

Ученици 4-5 су на часу српског језика анализирали бајку "Ружно паче" а за домаћи су имали задатак на тему "И ја сам био одбачен". Затим су урадили радионицу "Не постоје две исте особе". Ученици су уочили сличности и разлике међу њима и схватили да су различитости богатство, а не основ за конфликт.

Ученици 5-3 су правили плакате на српском и енглеском језику помоћу којих су објаснили шта за њих представља разноврсност природе и које све различитости постоје међу људима. Све ове специфичности су посебне и треба их прихватити. Поруке плаката су : "We are all unique!" и "Будимо телерантни и праштајмо!".

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.