С новом школском годином, у школску библиотеку ОШ „Вук Караџић“ стигли су новитети. Нове књиге биране са посебном пажњом, ослушкујући интересовања наших читалаца, употпуњују полице наше школске библиотеке. Сада библиотека броји преко 20 000 књига.

Посебно нам је драго што можемо да понудимо нове наслове деци, која своје слободно време проводе читајући и која посећују школску библиотеку на сваком великом одмору како би заменили књигу или да би седели и читали, док се њихови вршњаци играју у школском дворишту. Управо због њих, као мотив за још веће интересовање за књигу и читање, већ трећу годину у јуну награђујемо их за највише прочитаних књига у једној школској години.

На нашим полицама, међу новим насловима, нашла су се дела савремене књижевности за децу, а то су, између остлих, књиге Весне Алексић Крокодил пева, Сазвежђе виолина, Дуго мачје лето; књиге Јасминке Петовић Лето кад сам научила да летим, Кажи тети Добар дан, Од читања се расте; књиге за наше старије ученике: Силвија Ронкаља Заувек другарице, Џуди Кертин Ивино летовање, Ана Кери Права Ребека...

Такође, новонабављене су и лектире, које прате план и програм наставе и учења: Аги и Ема Игора Коларова, Књига за Марка Светлане Велмар Јанковић, Свемирски змај Душана Ковачевића, Мој дека је био трешња Анђеле Нанети, Ципела на крају света Дејана Алексића и друге.

Поносни смо на наше ученике и радосни што су препознали значај читања књига и сву лепоту коју читање носи, јер деца која читају, уче да буду стрпљиви, проширују вокабулар, побољшавају концетрацију и вештину говора, али и постају креативнији и маштовитији.

„Онај ко не воли да чита, није пронашао праву књигу за себе.“ (Ј. К. Роулинг)

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.