На крају школске године, у јуну, почевши од 2022. године, ученици разредне наставе ОШ „Вук Караџић“ одликују се беџом, дипломом или књигом за НАЈЧИТАОЦА коју им издаје школска библиотека ОШ „Вук Караџић“ као признање за највише прочитаних књига из школске библиотеке у току протекле школске године.

   Библиотека поседује велики избор књига за децу и одрасле на српском, енглеском и руском језику, а осим књижевних дела, може да понуди и богат избор научних дела, енциклопедија, речника и приручника.    

Поред лектира, ученицима је понуђен велики избор сликовница и књига за децу препуних дивног садржаја из којих ученици могу да науче важне животне лекције, да се поистовете са омиљеним јунацима или да пропутују на крилима маште кроз бајке, песме, приповетке, романе..., те се они радо одлучују да их позајмљују и читају, тако да је на крају године избор кандидата веома тежак.

     Награде су додељене 12. јуна 2024. на свечаној подели награда у школској библиотеци ОШ “Вук Караџић“ у присуству свих оних који су заслужни за учење првих слова, срицање слогова, речи, па све до течног читања, као и за развијање интересовања за читањем и читалачких навика код деце: а то су учитељице, библиотекарка и директорице школе.

Евиденција издатих и враћених књига води се редовно и са посебном пажњом, како би се истакли највреднији ученици, а ове школске године признања су припала следећим ученицима: 

1. Маринковић Никола 1-1  

2. Тадић Данка 1-1  

3. Лазаревић Софија 1-2  

4. Божајковић Сара 3-1  

5. Ристић Милица 3-1  

6. Милић Смиљана 3-2  

7. Кецман Марина 3-1  

8. Лењо Ивана 3-1

9. Николашевић Јасмина 3-1  

10. Стоканић Алекса 3-1  

11. Медић Дуња 2-1  

Специјална награда припала је ученици 3-2 разреда Смиљани Милић, која је поред одличног залагања у учењу, највећи успех постигла и у читању, прочитавши од септемба чак 37 књига из школске библиотеке.

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.