Међународни фестивал науке и образовања

Свечано отварање 10. Међународног фестивала науке и образовања у Новом Саду одржано је у суботу, 12. маја, у 10 часова, на платоу испред Централне зграде Универзитета у Новом Саду.

Циљ Фестивала је био да посетиоцима на разумљив, једноставан и занимљив начин приближи научне и истраживачке активности у многобројним областима које су заступљене на Универзитету у Новом Саду. Програм фестивала је обухватио 75 креативних и интерактивних радионица из природних, техничко-технолошких, друштвено-хуманистичких, медицинских наука и уметности, у чијем извођењу је учествовало 480 истраживача, наставника и студената Универзитета у Новом Саду. Овогодишњи програм радионица представиће теме у више од 30 научних области. Међународну димензију Фестивалу дају Обједињени институт за нуклеарна истраживања у Дубни, Руска Федерација, чији представници ће у амфитеатру зграде Ректората представити бројна достигнућа на различитим пољима.

Ученици наше школе су посетили фестивал у недељу, 13. маја. Обилазак је протекао у најбољем реду, деца су показала висок ниво дисциплине и заинтересованости за поставке на фестивалу. Реализатори посете су Верица Петровић и Медић Жарко, а у пратњи су биле Гордана Басарић и Снежана Окобџија.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.