Радионица "Привилегије"

08.03. 2018

У протеклих дванаест година у нашем граду удружење "Хумана - друштво за подршку детињству и младости" у сарадњи са Гимназијом "20. октобар" реализује Програм интеркултуралне размене. Уз подршку Песталоци фонда из Швајцарске, сваке године најактивнији учесници базичног пројекта имају прилику да оду на двонедељну интеркултуралну размену у Песталоци село и тамо се едукује. Обрађујући теме као што су дискриминација, стереотипи, толеранција ... на крају размене они бирају тему о којој би желели да причају са својим вршњацима по повратку у свој град.

Ове године, гимназијалци: Ана Лемић, Ања Војновић, Теодора Коларов и Давид Новаков су се одлучили за тему - Привилегијекоју су у нашој школи реализовали у виду једночасовне радионице.У оквиру датог времена извели су све активности предвиђене Акционим планом – уводну активност: потрага за изгубљеним именом, главну активност: привилеговна шетња и дискусија на дату тему, презентацију видео записа о програму размене младих 2018. у Песталоци селу и завршну активност.

Динамика у односу на активитет ученика, током радионице ишла је узлазном линијом. Учесници су очекивали да ће најављена активност, у извођењу нешто старијих водитеља, бити у виду ПП презентације и изненадиле су их игролике активности. Са друге стране, водитељи су коректно обрадили тему. Међусобно су се подржавали у проналажењу начина како да учеснике наведу да прате упутства, мотивишу на учешће и одрже им пажњу. На крају, ова енергија је препозната и радионица је по процени водитеља била успешно изведена.


 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.