На позив Основне школе Трпиња из Трпиње у Хрватској, укључили смо се  у пројекат "Дунав не познаје границе", који је подржало ресорно министарство Републике Хрватске. На студијском путовању 27.4.2023. године смо посетили истоимено село и школу. Кроз овај међународни пројекат су наши ученици и наставници остварили сарадњу са трпињском основном школом.
Циљ пројекта је успостављање сарадње и дружење ученика и наставника кроз разне активности, размена традиције и обичаја који су врло слични, али и различити, да их покажемо једни другима.
Ученици, наставници, родитељи, КУД "Младост" из Трпиње, Удружење жена Трпиња и представници места и жупаније су били одлични домаћини и учинили све како би се пријатно осећали у гостима.
Радујемо се новом дружењу које је заказано за 11. мај 2023. године, када ће нашу школу и град посетити ученици седмог и осмог разреда из Трпиње са својим наставницама.

 

 

Ученици и наставници Основне школе из Трпиње посетили су нас 11.5.2023. године. Угошћени су у библиотеци школе уз дружење, историјску презентацију, пригодан програм који је обогатио КУД "Коста Абрашевић" и обилазак школе. Након тога су посетили градску музеј, обалу реке Дунав и дружили се са вршњацима.

Надамо се да су из Бачке Паланке и наше школе понели лепе утиске и да ће нам поново доћи!

 

 

 

 

Joomla Plugins

У оквиру највећег пројекта садње стабала у Србији "Засади дрво" ученици првих разреда су са својим учитељицама и наставницом биологије у дворишту школе посадили младице црног бора. На овај начин је и наша школа дала допринос у оквиру четвртог циклуса садње који се одвија под слоганом "Друштво природи или природа друштву". Целокупна акција се одвија под покровитељством Министарства просвете уз сарадњу са Adria Media group као спонзорима акције и има за циљ подизање свести о очувању животне средине и значају шума.

 

Joomla Plugins

Шта је Еразмус+?

Еразмус+ је један од највећих програма ЕУ  који финансира пројекте мобилности и сарадње у области образовања, обука младих и спорта. Настао је 2014. године.

Општи циљ Програма је да, путем целоживотног учења, подржи образовни, професионални и лични развој појединаца у области образовања, обука, омладине и спорта.

Провођење времена у другој земљи са циљем учења, односно усавршавања и рада требало би да постане стандард, као и познавање два страна језика поред матерњег.

Структура програма

Сви пројекти у Еразмус+ програму, без обзира на то да ли припадају образовању, младима или спорту, деле се на три области, тзв. кључне активности (KА): KА1, KА2 и KА3.
Kључна активност 1 – Мобилност појединаца;
Kључна активност 2 – Сарадња за иновације и размене добрих пракси;
Kључна активност 3 – Подршка за реформу политика.

Пројекти KА1 у фокусу имају међународне размене запослених, студената и младих због обуке или држања наставе у некој другој установи, добијања стипендије, радне праксе, заједничких мастер програма, стицања нових вештина итд.

Наша школа учествује у кључној активности 1.

Назив нашег пројекта је Teaching for the nature, Teaching for the Future.

Наш Instagram налог посвећен овом пројекту је Teaching for the nature, Teaching for the Future

Facebook страница посвећена овом пројекту је Teaching for the nature, Teaching for the Future

Највећа акција садње стабала у Србији "Засади дрво" покренута је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице.

Ученици другог разреда су учествовали у активности под називом "Гледај како растемо". Са наставницом биологије, Јованом Крстин су у школском дворишту засадили младице Белог бора и том приликом сазнали зашто је важно да чувамо животну средину, да садимо и чувамо дрвеће.

Joomla Plugins

Наша школа је укључена у пројекат "Здраво растимо", којим руководи наставник физичког васпитања, А. Новаковић, а циљ је да обучени ученици 7. разреда вршњачком едукацијом, ученицима 3. разреда преносе знања о здравој исхрани и правилном развоју тела, а све у циљу здравог живљења.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.