Волонтери Црвеног крста Бачка Паланка су обележили Светски дан прве помоћи (10. септембар) у нашој школи пригодном показном вежбом за малишане. Инсцениране су три повреде и приказана је и техника оживљавања- реанимација. Ово је наставак добре сарадње коју ова хуманитарна организација има са школама.

Free Joomla Lightbox Gallery

У организацији "Црвеног крста" Бачка Паланка и ове године смо учествовали у овој манифестација, која је била  за ученике 1. разреда градских школа, као и предшколце ПУ "Младост". Било је весело и разиграно.

Free Joomla Lightbox Gallery

     Црвени крст Бачка Паланка су 17.11.2017. у 10.30ч на платоу испред "Ерсте банке" одржали показну вежбу спашавања повређених из аутомобилских несрећа, а у сарадњи са Ватрогасном јединицом Бачка Паланка, Домом здравља Бачка Паланка и Полицијском станицом Бачка Паланка.

       Овом акцијом се обележио Светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа. Ученици, чланови секције из биологије са наставницама су присуствовали овој показној вежби и много тога научили.

"Црвени крст" Бачке Паланке и ове године је организовао квиз "Шта знаш о здрављу?"за ученике основних школа наше општине, 6.4.2017. Екипа наше  школе је учествовала и освојила прво место. То су ученице 7-6 одељења: Катарина Шкрбић, Никита Шешевић и Теодора Тасић,које су чланови секције из биологије, а које је спремала њихова наставница биологије, Марија Медаревић.

У оквиру обележавања месеца толеранције, у сарадњи са Црвеним крстом Бачке Паланке 14.11.2016. одржано је предавање о Насиљу у породици за ученике у предметној настави. Предавач је била Душанка Илић, педагог из Центра за социјални рад у Новом Саду, са дугогодишњим искуством у раду са женама, жртвама насиља. Ученици су могли да се упознају са различитим врстама и облицима насиља у породици, као и поступању уколико су они или њихови чланови породице изложени насиљу. Ученици су показали велико интересовање за ову актуелну тему и постављали су бројна питања.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Наши прваци су и ове школске године посетили Црвени крст Бачке Паланке у чијем дворишту је организована манифестација "Двориште лепих жеља". Заједно са предшколцима ПУ "Младост" и првацима градских школа наше општине писали су своје жеље на папириће, лепили на балоне које су потом пустили да лете.

Free Joomla Lightbox Gallery

Још чланака...

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.