Шта је Еразмус+?

Еразмус+ је један од највећих програма ЕУ  који финансира пројекте мобилности и сарадње у области образовања, обука младих и спорта. Настао је 2014. године.

Општи циљ Програма је да, путем целоживотног учења, подржи образовни, професионални и лични развој појединаца у области образовања, обука, омладине и спорта.

Провођење времена у другој земљи са циљем учења, односно усавршавања и рада требало би да постане стандард, као и познавање два страна језика поред матерњег.

Структура програма

Сви пројекти у Еразмус+ програму, без обзира на то да ли припадају образовању, младима или спорту, деле се на три области, тзв. кључне активности (KА): KА1, KА2 и KА3.
Kључна активност 1 – Мобилност појединаца;
Kључна активност 2 – Сарадња за иновације и размене добрих пракси;
Kључна активност 3 – Подршка за реформу политика.

Пројекти KА1 у фокусу имају међународне размене запослених, студената и младих због обуке или држања наставе у некој другој установи, добијања стипендије, радне праксе, заједничких мастер програма, стицања нових вештина итд.

Наша школа учествује у кључној активности 1.

Назив нашег пројекта је Teaching for the nature, Teaching for the Future.

Наш Instagram налог посвећен овом пројекту је Teaching for the nature, Teaching for the Future

Facebook страница посвећена овом пројекту је Teaching for the nature, Teaching for the Future

Највећа акција садње стабала у Србији "Засади дрво" покренута је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице.

Ученици другог разреда су учествовали у активности под називом "Гледај како растемо". Са наставницом биологије, Јованом Крстин су у школском дворишту засадили младице Белог бора и том приликом сазнали зашто је важно да чувамо животну средину, да садимо и чувамо дрвеће.

Free Joomla Lightbox Gallery

Наша школа је укључена у пројекат "Здраво растимо", којим руководи наставник физичког васпитања, А. Новаковић, а циљ је да обучени ученици 7. разреда вршњачком едукацијом, ученицима 3. разреда преносе знања о здравој исхрани и правилном развоју тела, а све у циљу здравог живљења.

Free Joomla Lightbox Gallery

У сарадњи са невладином организацијом „22q ex YU“, под покровитељством Покрајинског секретаријата за омладину и спорт, у нашој школи је школске 2015/2016. године реализован  пројекат под називом „Упознајмо ретке болести“. Ученици седмог и осмог разреда чија одељења су укључена у пројекат кроз радионице су упознати са појмом ретких болести и тешкоћама са којима се суочавају оболели од њих. Након радионица ученици су имали задатак да у малим групама направе презентацију или плакат о некој реткој болести и да њене карактеристике представе својим вршњацима. На Светски дан ретких болести који је ове године обележен 29.2.2016. у холу школе су приказани сви плакати и презентације које су ученици школе направили. Тако су сви ученици наше школе имали прилику да се упознају са преко 40 различитих болести, њиховим карактеристикама, симптомима, начинима лечења као и утицају на свакодневни живот оболелих.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у нашој школи je реализован пројекат „Безбедно у школи, безбедно на нету“. Циљ пројекта је превенција вршњачког и електронског насиља међу ученицима.

Опширније...

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.