Саобраћајна секција је почела са радом почетком септембра.
Тренингом су обухваћени заинтересовани ученици од трећег до осмог разреда, с тим да се јављају и млађи ученици.
Ученици су према плану секције изучавали теоријску наставу  једном недељно у двосатном термину понедељком.
Крајем марта обавили смо школско тестирање и формирање школске екипе за општинско такмичење.
Тренинзи на полигону спретности су активирани почетком априла и настављени према могућностима до Републичког такмичења.
Ученици су постигли запажене резултате на свим нивоима такмичења.
Републичко такмичење „Шта знаш о саобраћају“, одржано је  у Београду 24. и 25. маја 2024. године. Јужнобачки округ представљало је четворо деце а нашу школу ученица Мија Цигановић. Мија је освојила осмо место у својој категорији, што је завидан успех, имајући у виду да је она ученица четвртог разреда.
Као и прошле школске године ученицима наше школе понуђен је излет до Карађорђева бициклом у организацији наставника физичког образовања, историје и технике и технологије. Ова наставна активност садржи пре свега међупреметне корелације између горе наведених предмета и промовише Светски дан бицикла који се обележава  3. јуна од 2018. године. Вожња бициклима, изведена је 1.06.2024. године. Осим чланова Саобраћајне секције дружењу су се придружили и заинтересовани ученици осталих разреда.
Излет је прошао у најбољем реду, надамо се да ће ова активност постати традиционална у нашој школи.

 

На информатичкој секцији ученици су упознати са програмима за рад са сликама, скенирање и обрада слика, mit app inventor, основама рада у Мудл систему, креирање квизова, програмирањем у PyGame.


Моделарска секција почела је са радом у октобру. Обухвата ученике од петог до осмог разреда. У првом полугодишту одржано је укупно 12 часова.  
Кроз часове ученици стичу и продубљују знање и интересовање за моделарство, кроз сарадњу и тимски рад. Осамостаљују се у откривању, избору материјала, решењу прављења модела и објеката развијајући способност практичног стварања.
Ученици реализују сопствене идеје и стичу креативност и оригиналност кроз израду готових модела и објеката.
С обзиром да календар такмичења још није био постављен, па ученици нису могли да знају да ли ће сигурно ићи на такмичење да се не би преклопио датум са другим такмичењем ученици су правили украсе за хол школе који смо поставили и лепо украсили за Нову годину.
Ученици су такође добили материјал из кога су се припремали за теоријски део такмичења. На часовима смо појашњавали оно што је нејасно. Из практичног дела ученици су цртали, премеравали, сецкали,савијали, обликовали материјале, склапали фарбали и проверавали функционалност модела. На овим часовима ученици имају прилику да савладају градиво које је повезано са физиком, географијом, биологијом, историјом и хемијом које им пуно помаже на завршном испиту.
Одржано је 27 часова Моделарске секције из које су се ученици такмичили и постигли изузетне резултате у ракетном моделарству, бродо моделарству, авио моделарству и ауто моделарству.

 

Током школске 2023/24. године музичка секција је имала 23 ученика предметне наставе.

У септембру је одржан састанак са ученицима музичке секције и предочен план рада. Реализована је тематска недеља “Моја школа, мој други дом".

У октобру је уследила припрема програма за Дан школе, химна, песма “Моја школа мој други дом”.
У новембру је у оквиру Дана школе на часовима музичке културе рализована активност замена улога. Реализован  је програм музичке секције у оквиру приредбе поводом дана школе. Такође припреман је и програма за новогодишњу манифестацију “Распевана јелка”.
У децембру су чланови музичке секције наступили на новогодишњој манифестацији “Распевана јелка” у Новом Саду.
У јануару је уследила припрема и реализација програма за школску славу; химна, тропар, свајти мученици, “Расти, расти мој зелен боре”.
Током априла трајале су припреме за програм за матурско вече - официјални део и матурска песма.
У мају је реализована презентација о друштвеним мрежама са ученицима четвртог разреда; о мрежама, позитиван и негативан утицај; снепчет, тик-ток.
У јуну на Матурској свечаности изведена је матурска песма а на завршној приредби посвећеној ученицима који су се истакли на такмичењима чланови секције су имали инструментални наступ.

 

У школској 2023/24. години реализован је рад спортских секција у потпуности.  

Одбојка- секција је почела са радом у септембру. Рад се одвијао у школској сали, једном или два пута недељно. Број девојчица које су долазиле на тренинге је око 16, што задовољава потребе тренинга. Дечаци су долазили редовно, али број ученика је био мањи, око 12. Такмичење на општинском нивоу је одрађено у новембру. Успех који су постигле  девојчице није нам омогућио пласман за даље такмичење. Дечаци су освојили прво место на општинском такмичењу и остварили пласман на окружно такмичење. Окружно такмичење се одржало у Новом Саду.

Стони тенис- секција је почела са радом у септембру. Рад се одвијао у школској сали, једном или два пута недељно. Број девојчица које су долазиле на тренинге је 4, дечаци су долазили редовно, али број ученика је био мањи.Такмичење на општинском нивоу је одрађено у октобру. Успех који су постигли дечаци нам је омогућио пласман за даље такмичење.

Рукомет - секција је почела са радом у фебруару. Број девојчица које су долазиле на тренинге је око 10. Дечаци су долазили редовно бројно стање је било добро око 12. Такмичење на општинском нивоу је одрађено у марту. Успех који су постигли дечаци и  девојчице није нам омогућио пласман за даље такмичење.

Мали фудбал- секција је почела са радом у септембру. Број девојчица које су долазиле на тренинге је око 10. Дечаци су долазили редовно, број ученика је био око 12 .Такмичење на општинском нивоу је одрађено у марту. Успех који су постигли дечаци није омогућио пласман за даље такмичење. Девојчице су оствариле резултат који  нам је омогућио пласман за даље такмичење.

Кошарка - секција је почела са радом у септембру. Рад се одвијао у школској сали, једном или два пута недељно. Број девојчица које су долазиле на тренинге је око 6, што задовољава потребе тренинга. Дечаци су долазили редовно, број ученика је био око 8. Такмичење на општинском нивоу је одрађено у новембру. Успех који су постигли дечаци и  девојчице није нам омогућио пласман за даље такмичење.

Атлетика - секција је почела са радом у марту. Рад се одвијао на отвореним школским теренима, једном или два пута недељно. Број девојчица које су долазиле на тренинге је око 6. Дечаци су долазили редовно, а број је око 8. Такмичење на окружном нивоу је одрађено у  априлу у Новом Саду.

 

 

Joomla Plugins

Чланови музичке секције и ученице које наставу музичке културе похађају по ИОП-у 3 су 26.12.2023. године имали наступ на Новосадском Зимзоленду на Тргу слободе у Новом Саду.
Наступи дечијих хорова се одвијају на јединственој конструкцији бине у облику јелке, тзв "Распеваној јелци".
Наставница музичке културе Горјана Стојић и ученици су одличним наступом на најбољи начин промовисали нашу школу!

https://youtu.be/qFndrOBaiIM

https://youtu.be/w3N07XRiAEY

Joomla Plugins

Поводом обележавања школске славе Светог Саве, библиотечка   секција je представила пано под називом „Светосавље“. Пано је замишљен као фото албум са фотографијама одељења од првог до четвртог разреда.

Замисао овог пројекта јесте да кроз фотографију прикажемо оно што смо радили ,у шта смо веровали, чему смо се надали,како смо волели, праштали.....

Ваше библиотекарке

Joomla Plugins

Саобраћајну секцију води наставник Зоран Шиник и већ годинама постиже са својим ученицима запажене успехе. И ове године је на организованом општинском такмичењу из саобраћаја, у оквиру манифестације "Дани саобраћаја у општини Бачка Паланка" које је било 21.9.2019. освојио са својом ученицом, Ланом Капелан 1. место, те су обоје освојили дипломе и бицикл.

Он је свој бицикл наменио да поклони ученику из Нештина, који на такмичењу спретности на полигону из саобраћаја, добије највише поена, а које ће се одржати у току "Дечје недеље", на којој ће бити и представник из Општине, задужен за ову област.

Ове године је у нашој школи оформљена еколошка секција коју воде учитељице Светлана Лачански и Стојанка Баљ. Остварене су и прве активности: направљен је еколошки кутак у школи, организоване су радионице са родитељима- прављење хранилица за птице и одеће од отпадног материјала. Направљена је изложба хранилица, осликани су флајери с еко-порукама и дељени су за време Дана школе. Деца која су делила флајере и представљали штанд с хранилицама су били обучени у направљене костиме од отпадног материјала. Такође чланови ове секције су учествовали и у сакупљању старе хартије. Акција очувања животне средине се проширила и на све ученике разредне наставе, те су сви били маскирани у одећу од отпадног материјала на новогодишњем вашару. Најбоље маске су награђене (по 3 из сваког одељења). 

Од априла месеца су организоване и зелене патроле које сваки дан, сваког одмора сакупљају отпатке и опомињу оне који загађују нашу средину.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.