8. АПРИЛ, СВЕТСКИ ДАН РОМA

     У ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци 12. априла обележен је Светки дан Рома. Од 1. до 30. марта био је отворен ликовни конкурс у оквиру школе, на теме „ Мој друг Ром“ и „Моме другу Рому“. Награђено је 5 радова. Ученици су почели приредбу са ромском химном „Ђелем, ђелем“, приказана је презентација „Светски познати Роми“, историја Рома и традиционални плес. Ученици су од локалне самоуправе кроз локални акциони план за Роме, добили поклон пакете школског прибора.

      Организатор је била педагошка асистентиња Ксенија Коломпар у сарадњи са руководством школе, директорком Сањом Ралић и замеником директора Миланом Бељански, са наставницама српског језика Мариолом Давидовић и Љиљаном Милошев, музичке културе Горјаном Стојић, наставником ликовне културе Златком Тешан и библиотекарком Снежаном Оклобџија, као и осталим члановима из колектива школе.

Free Joomla Lightbox Gallery

     И ове године, деца су показала шта знају да направе и обрадују друге поклонима за Ускрс, негујући на тај начин народну традицијуи верске обичаје. Посећеност је била велика, а деци осмех није силазио с лица.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

У оквиру неговања народне традиције и веронауке, ученици 4-1 и 2-2  са учитељицама, Светланом Лачански и Драганом Карановић, као и са вероучитељицом, Слађаном Абаџић и директорицом, Сањом Ралић су присуствовали литургији поводом овог великог православног празника, Богојављења. Ученици су пуштали голубове као симбол Божијег гласа.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

    СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА или МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине УН 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

       Овај датум је обележен и у нашој школи прављењем плаката с порукама деци света, а чланови Ђачког парламента су имали штанд на којем су делили флајере о правима деце, а ученици који су их добијали имали су задатак да их обоје и поставе на паное у њиховим учионицама.

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.