СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА или МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине УН 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

       Овај датум је обележен и у нашој школи прављењем плаката с порукама деци света, а чланови Ђачког парламента су имали штанд на којем су делили флајере о правима деце, а ученици који су их добијали имали су задатак да их обоје и поставе на паное у њиховим учионицама.

Free Joomla Lightbox Gallery

     Поводом СВЕТСКОГ ДАНА ТОЛЕРАНЦИЈЕ, који се обележава 16.11. а који је установила Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNESCO) 1995. године. Тада је усвојена Декларација о принципима толеранције у којој је истакнуто да толеранција није ни повлађивање, ни равнодушност, већ је поштовање широког спектра култура, облика изражавања и хуманости и представља признање универзалних људских права и слобода других. То је дан који све на свету подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас.

       Ученици наше школе су организовали разне активности. Чланови Ђачког парламента су са наставницом Н. Ерцег, направили мале флајере с лепим порукама, које су делили ученицима за време школских одмора.

   Ученици разредне наставе су: правили плакате с мотом "ВЕРУЈЕМ У ТОЛЕРАНЦИЈУ", својим телима правили облик срца с циљем да верују у љубав, поштовање и толеранцију и да шаљу такве поруке свима (4-1) и организовали разне радионице у оквиру ЧОС-а.

Free Joomla Lightbox Gallery

Фестивал науке

Дана 8.11.2017. у ОШ „Вук Караџић” организован је Школски фестивал науке којим је обележен Европски дан науке 7. новембар и Дан просветних радника 8. новембар.

Програм је отпочео са извођењем експеримената из хемије које су ученици имали прилику да виде у кабинети хемије у периоду од 12 до 13 час. Потом у периоду од 13 до 14.30 у кабинету физике вршени су физички експерименти и огледи заједно са приказом модела из ТИО. Поред експеримената упоредо су приказивани документарни филмови и виртуалне музејске туре , у којима је било речи о животу и делу научника који су својим радом задужили светску науку, а са ових су простора.

Након завршеног програма ученицима је остављено 30 минута за постављање питања. Кроз причу са ученицима након завршетка програма, дошло је се до информације да су експерименталне и моделарске поставке биле интересантне ученицима, док су презентације биографија научника биле мање. Ради овога на следећем фестивалу још већи акценат биће стављен на практични део.

Организациони тим посебно радује чињеница да је дошло до пораста интересовања ученика за науку и технику, која се огледа у појављивању већег броја ученика него пртходних година.

Free Joomla Lightbox Gallery

У петак, 12. маја 2017. одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организован је најмасовнији крос у Европи, КРОС РТС-а "КРОЗ СРБИЈУ ". Наша школа се укључила у ову акцију и у 10.02 ч, на дати знак за почетак из студија РТС-а, наши ђаци су трчали. Ова акција је организована у циљу борбе за здрав начин живота и упућивање деце да изаберу спорт, а не улицу и странпутицу.

Free Joomla Lightbox Gallery

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22.4. је одељење 3-1 са учитељицом, обележило прављењем одевних предмета од отпадног материјала (углавном најлонских кеса, картона и хартија у боји), а потом су се костимирали и направили малу ревију. 

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.