50545014 2085233168192113 5974709566443618304 n

И ове школске године обележавамо Дан ретких болести.

Уколико желите да се учествујете и покажете подршку оболелима од ретких болести и њиховим породицама, позивамо вас да 28.2.2019. обучете фармерице, обојите своје лице, направите селфи и поставите слику на било којој друштвеној мрежи са хаштагом #покажисвојеретко #покажидајеважно #данреткихболести2019.

Поводом Дана људске солидарности у нашој школи је огранак Црвеног крста организовао хуманитарну акцију сакупљања одеће, обуће, хигијенског прибора и хране за ученике наше школе који живе у социјално угроженим породицама. Подела је извршена по одељењима.

8. АПРИЛ, СВЕТСКИ ДАН РОМA

     У ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци 12. априла обележен је Светки дан Рома. Од 1. до 30. марта био је отворен ликовни конкурс у оквиру школе, на теме „ Мој друг Ром“ и „Моме другу Рому“. Награђено је 5 радова. Ученици су почели приредбу са ромском химном „Ђелем, ђелем“, приказана је презентација „Светски познати Роми“, историја Рома и традиционални плес. Ученици су од локалне самоуправе кроз локални акциони план за Роме, добили поклон пакете школског прибора.

      Организатор је била педагошка асистентиња Ксенија Коломпар у сарадњи са руководством школе, директорком Сањом Ралић и замеником директора Миланом Бељански, са наставницама српског језика Мариолом Давидовић и Љиљаном Милошев, музичке културе Горјаном Стојић, наставником ликовне културе Златком Тешан и библиотекарком Снежаном Оклобџија, као и осталим члановима из колектива школе.

Free Joomla Lightbox Gallery

     И ове године, деца су показала шта знају да направе и обрадују друге поклонима за Ускрс, негујући на тај начин народну традицијуи верске обичаје. Посећеност је била велика, а деци осмех није силазио с лица.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.