ДАН ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

 

И ове школске године тим за професионалну оријентацију организовао је Дан професионалне оријентације са различитим активностима који је одржан 21.4.2017.

 

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

За ученике VIII разреда из Бачке Паланке организован је Сајам образовања у холу школе на који су дошли представници 12 средњих школа из Бачке Паланке, Бача и Новог Сада.

 

Понуду образовних профила својих школа за које ће ученици моћи да се определе представили су: Гимназија "20. октобар", Средња стручна школа "Др Радивој Увалић", Средња техничка школа "9. мај" из Бачке Паланке, Пољопривредна школа Бач, Техничка школа "Милева Марић Ајнштајн", Техничка школа "Павле Савић", Средња стручна саобраћајна школа, Оптичарска школа "Пашћан", Елитна економска школа, Рачунарска гимназија "Смарт", Медицинска школа "Хипократ", Медицинска школа "Доситеј Обрадовић" из Новог Сада.

ПРЕДАВАЊЕ "КАРИЈЕРА И ПРЕДУЗЕТНИШТВО"

У сарадњи са Националном службом за запољшавање Бачка Паланка организовано је предавање за ученике VIII разреда на тему предузетништва. Ученици су упознати са потребним особинама и способностима које треба да имају уколико желе да буду предузетници, као и могућностима каријерног напредовања у предузетничким занимањима.

РЕАЛНИ СУСРЕТИ СА СТРУЧЊАЦИМА РАЗЛИЧИТИХ ЗАНИМАЊА

Као и претходних година, ученици VIII разреда имали су прилику да у непосредном контакту са стручњацима различитих занимања из неколико различитих области рада, сазнају које су то основне карактеристике послова које обављају, које вештине, способности и знања су потребни за обављање тих послова, као и које школе је потребно завршити да би могли да се баве тим занимањем. Ове године, ученици су разговарали са: лекаром, фармацеутом, физиотерапеутом,  васпитачицом, економистом, полицајцем, фотографом, аутомеханичаром, сервисером беле технике, ветеринаром и куваром.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

ДАН ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

 

Тим за професионалну оријентацију наше школе организовао је Дан професионалне оријентације 22.4.2016. са неколико различитих дешавања.

 

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

Опширније...

РЕАЛНИ СУСРЕТИ СА СТРУЧЊАЦИМА РАЗЛИЧИТИХ ЗАНИМАЊА

У уторак, 24.3.2015. у ОШ “Вук Караџић“ у Бачкој Паланци у организацији тима за професионалну оријентацију, одржан је сусрет ученика VIII разреда са стручњацима разних профила. Ова активност осмишљена је као вид подршке ученицима да у личном контакту са стручњацима, сазнају о специфичностима посла, потребним условима, путевима школовања за занимања за која су показали највеће интересовање, како би приликом опредељивања за будуће занимање донели што бољу одлуку. Са светом занимања упознали су их стручњаци 10 различитих занимања из пет области рада за које су ученици показали највеће интересовање: адвокат, лекар, инжењер шумарства, туризмолог, кувар, ветеринар, банкар, ватрогасац, полицајац, програмер. Након представљања стручњака, ученици су се кроз разговор упознавали са одликама и захтевима занимања, радним обавезама и условима рада, путевима школовања и каријере.

Опширније...

EKO ЗАНИМАЊА 2013/2014.

Tоком школске 2013/2014 године Тим за професионалну оријентацију Бачке Паланке 4.4.2014. реализовао је заједничку ПО акција „Еко занимања“.

Домаћин манифестације је била наша школа, а поред ученика наше школе у манифестацији су учествовали и ученици ОШ „Бранко Ћопић“ из Младенова и ОШ „Здравко Челар“ из Челарева. Ученици су путем презентација, плаката и кратких предавања представљали различита занимања из области екологије и производње природних производа.

Опширније...

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.