РЕАЛНИ СУСРЕТИ СА СТРУЧЊАЦИМА РАЗЛИЧИТИХ ЗАНИМАЊА

У уторак, 24.3.2015. у ОШ “Вук Караџић“ у Бачкој Паланци у организацији тима за професионалну оријентацију, одржан је сусрет ученика VIII разреда са стручњацима разних профила. Ова активност осмишљена је као вид подршке ученицима да у личном контакту са стручњацима, сазнају о специфичностима посла, потребним условима, путевима школовања за занимања за која су показали највеће интересовање, како би приликом опредељивања за будуће занимање донели што бољу одлуку. Са светом занимања упознали су их стручњаци 10 различитих занимања из пет области рада за које су ученици показали највеће интересовање: адвокат, лекар, инжењер шумарства, туризмолог, кувар, ветеринар, банкар, ватрогасац, полицајац, програмер. Након представљања стручњака, ученици су се кроз разговор упознавали са одликама и захтевима занимања, радним обавезама и условима рада, путевима школовања и каријере.

 

EKO ЗАНИМАЊА

У оквиру активности Тима за професионалну оријентацију у Бачкој Паланци,  22.4.2015. поводом Дана планете Земље, реализована је друга ПО акција „Еко занимања“. Домаћин манифестације је поново била ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци, а поред ученика наше школе у манифестацији су учествовали и ученици ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша. Ученици су путем презентација, плаката и кратких предавања представљали различита занимања из области екологије и производње природних производа.

Упознали су се са карактеристикама следећих занимања: произвођач органске хране, шумар, техничар за рециклажу, пејзажни архитекта, цвећар и ветеринар. Упознали су се са основним карактеристикама занимања, чули која знања, вештине и способности треба да поседују уколико желе да се тиме баве, као и у којим школама се могу образовати за наведена занимања и које предмете ће проучавати током школовања ако одлуче да упишу неки од представљених профила.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.