Прослава школске славе је протекла свечано и у духу нашег великог духовног оца. Представу су припремиле вероучитељице Слађана Абаџић и Марија Мучибабић, сцену је осликао наставник ликовне културе, Златко Тешан, а музичку пратњу је припремила наставница Горјана Стојић. Уручене су и награде ученицима који су учествовали на ликовном и литерарном конкурсу, који је био расписан поводом школске славе. Дочек и пријем гостију је организовао Актив 3. разреда, а позивнице  за овај дан су направили ученици 4. разреда са својим учитељицама.

Овогодишњи светосавски кумови су били Николић Раде и Рајка, родитељи Немање Николић, ученика 7-4.

 

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

У Нештину, где су истурена одељења наше школе, овогодишњи светосавски кумови су били Уснија и Драган Антић, чије је дете Иван, ученик 3-6. Гости су били и представници Гарде војске, који су били прошлогодишњи светосавски кумови.

Free Joomla Lightbox Gallery

 Овогодишњи светосавски кумови су Слађа Абаџић, наставница верске наставе у нашој школи и њена деца, Јована и Огњен, ученици наше школе. 

  ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

Од Војске – кумство и слика

Уручивањем изузетно вредне слике – портрет Вука Караџића, истоименој основној школи у селу Нештин, општине Бачка Паланка, обележена је велика светосавска свечаност, коју су својим присуством озваничили и увеличали припадници Гарде војске Србије. Кум школе на овој свечаности, поручник Владимир Миловановић у пригодном обраћању указао је на значај оваквих манифестација и богату сарадњу са овом општином.

Ово су припадници Гарде који су присуствовали свечаном обележавању Савиндана у ОШ "Вук Караџић" у Нештину 27.01.2017. године:

потпуковник Чедо Рајковић - вођа делегације;

капетан Предраг Козаров - члан делегације;

поручник Владимир Миловановић - кум школе и члан делегације;

заставник Зоран Дакић - аутор слике и члан делегације;

заставник Предраг Васић - члан делегације.

Кумовање овој школи је знатно више од симболичног чина јер већ дуги низ година траје изузетно плодоносна сарадња између представника Војске и општине. Сарадања се огледа у великом броју пројеката цивилно-војне сарадње попут „Војни лекар на селу“ и „Књига на дар“.

Свечаности у школи присуствовали су, осим ученика, наставника и родитеља, представници Гарде војске Србије и руководства општине.

Школа је узвратила пригодним поклоном припадницима Гарде, а њен директор и председник Скупштине општине Бачка Паланка нагласили су значај сарадње са припадницима војске, која је и на овим просторима увек била поуздан ослонац становништву, помажући у разним приликама.

Поклон слика дародавца Гарде је дело талентованог сликара, Зорана Дакића, а свим ученицима ове нештинске школе, кум је у складу са обичајима, уручио пригодне пакетиће.

Free Joomla Lightbox Gallery

Још чланака...

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.