Обележили смо школску славу Светог Саву.

Светосавски кум је породица Сабљић.

Освећење славског колача и жита извршио је протојереј Предраг Милутин уз пратњу хора наше школе, под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић.

 

Светосавско дете ове школске године је Дана Манојловић, ученица 8-1.

По речима Даниних другара из одељења који су је предложили за ову награду, Дана осим изузетног академског успеха, који остварује свакодневним марљивим радом у истој мери је посвећена и ваншколским активностима. Свира клавир, члан је Абрашевића и игра одбојку. Дана није заинтересована за учешће на такмичењима, јер не осећа потребу за надметањем. Скромна је и не жели да се намеће као узор. Ауторитет у одељењу стекла је јасним ставовима које има према животу, доследношћу у односу према вршњацима и запосленима, одмереним понашањем и поштовањем правила школског живота. Насмејана је и пријатна у комуникацији, пажљива је и према блиским пријатељима и према онима које је тек упознала. Има развијену емпатију, организује различите акције како би помогла свима којима је то потребно. Није свадљива, сугестију не доживљава као критику, него као добронамеран савет. Опходи се љубазно уважавајући туђа осећања. Није склона одустајању, упорна је у остварењу својих циљева.

Енергична је, весела и радује се животу!

   

Светосавска академија је отворена химном.

https://youtu.be/O_R3AFhPnp0

Ходећи путевима Светосавља, ученици наше школе су са својим наставницама веронауке Слађаном Абаџић и Маријом Лаћарак Мучибабић припремили пројекат "Стазама Немањића" у сарадњи са музичком секцијом коју води наставница Горјана Стојић. У оквиру пројекта изведене су песме "Расти, расти мој зелени боре" и "Дело Светог Саве"

Бити и остати на Светосавском путу је велика част, али још већа одговорност за свако ново покољење. На нама је наставити, очувати и надоградити оно што нам је предато - вековно наслеђе Немањића и дело Светог Саве.

  

Школска слава Свети Сава обележена је у издвојеним одељењима у Нештину и Визићу.

Светосавски кумови у Нештину су породица Воларев, а у Визићу породица Арбутовић.

Нештин

Визић

 

Поводом школске славе организован је ликовни и литерарни конкурс.

Победници литерарног конкурса

Разредна настава

1. Борислав Стојаковић 2-1
2. Ема Вака 2-1
3. Давид Грмуша 1-4

Предметна настава

1. Ленка Малиновић 7-1
2. Лена Којић 8-5
3. Реља Пецељ 5-5
3. Богдан Капелан 5-5

 

Победници ликовног конкурса

Разредна настава

1. Миона Мишков 2-1
2. Сара Божајковић 3-1
3. Николина Буквић 1-4

Предметна настава

1. Јана Пешић 7-2
2. Нађа Нинковић 7-2
3. Дамјан Почуч 5-1

Специјална награда Анастасија Ћировић 6-1

Joomla Plugins

Обележили смо школску славу Светог Саву!

Светосавски кум је породица Вишекруна, родитељи Вишње и Јоване.

Освећење славског колача и жита извршио је протојереј Стевица Илић, архијерејски намесник бачкопаланачки уз пратњу хора наше школе, под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић.

 

 

Светосавско дете ове школске године је Ива Томан, ученица 8-3. По речима Ивиних другара из одељења који су је предложили за ову награду, Ива је племенита, вредна, послушна, креативна, хумана, свима се обраћа са поштовањем и одговорно се односи према својим обавезама.

 

 

 

Представу „Божићна прича“ по мотивима истоименог дела Чарлса Дикенса су са ученицима припремиле вероучитељице Слађана Абаџић и Марија Лаћарак Мучибабић. Прича је похвала великодушности, оштра критика тврдичлука, израбљивачког односа према запосленима и акумулације новца на рачун израбљивања других.

Ученици су били изузетни а порука веома поучна!

 

 

 

 

 

Школска слава Свети Сава обележена је у издојеним одељењима у Нештину и Визићу.

Светосавски кумови у Нештину су породица Обрадовић а у Визићу породица Холич.

Нештин

 

 

 

Визић

Поводом школске славе организован је ликовни и литерарни конкурс.

Победници литерарног конкурса

Разредна настава

1. Алекса Видановић 4-5

2. Андреј Сремац 4-4

3. Милана Водалов 1-4

Предметна настава

1. Лана Капелан 7-2

2. Ленка Влајков 8-1

3. Милица Трифунов 6-5

Победници ликовног конкурса

Разредна настава

1. Дамјан Почуч 4-4

2. Миа Цигановић 3-2

3. Милица Ћирић 4-5

Предметна настава

1. Јана Пешић 6-2

2. Сандра Бодоњи 8-4

3. Јана Мићевић 6-2

Joomla Plugins

Ученицима и запосленима ОШ "Вук Караџић" желимо срећну школску славу Светог Саву!

Рецитал су припремили ученици наше школе заједно са вероучитељкама Слађаном Абаџић и Маријом Лаћарак Мучибабић, уз техничку подршку наставнице технике и технологије Мирјане Којић.

Погледајте видео Свети Сава 2022. год.

Обележили смо школску славу у складу са епидемиолошким мерама.Светосавски кум је породица Грубор, родитељи Уроша, Милице и Љубице. Милица и Љубица су ученице наше школе а Урош је нашу школу завршио пре две године.
Освећење славског колача и жита извршио је архијерејски намесник бачкопаланачки протојереј Стевица Илић уз пратњу једног дела  хора ОШ "Вук Караџић" под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић.

Погледајте видео обележавање школске славе Свети Сава.

Светосавско дете је Огњен Ледзињи, ученик 8-5.

 

Школска слава је обележена у издвојеним одељењима школе у Нештину и Визићу. Светосавски кумови у Нештину су Санела и Душан Василић  а у Визићу Катарина и Драган Маринковић.

Нештин

Визић

 

Поводом школске славе организован је ликовни и литерарни конкурс.

Победници ликовног конкурса

Разредна настава

1. место - Миа Цигановић 2-2

2. место - Дамјан Почуч 3-4

2. место - Миона Роквић 2-2

3. место - Немања Зетко 3-5

Предметна настава

1.место - Анђелија Мирков 5-2

2. место - Јана Пешић 5-2

3. место - Даница Ракић 5-2

Победници литерарног конкурса

Разредна настава

1. место - Страхиња Бјелош 3-4

2. место -Сара Ђогатовић 4-1

3. место -Вукашин Косјер 3-4

Предметна настава

1. место - Александра Микић 8-4

2. место - Ленка Малиновић 5-1

2. место - Лана Капелан 6-2

3. место - Миона Марчета 5-4

3. место - Николина Дикић 7-6

 

Joomla Plugins

Свим ученицима и запосленима Основне школе "Вук Караџић" честитамо празник првог српског просветитеља архиепископа Светог Саве.

Срећна Вам школска слава !

Наставница информатике и рачунарства Тијана Аугустинов је организовала онлајн квиз за ученике осмог разреда. Тема квиза је била живот и дело Светог Саве.

Рецитал су припремили ученици наше школе заједно са наставницама веронауке Маријом Лаћарак Мучибабић и Слађаном Абаџић, уз техничку подршку наставнице технике и технологије Мирјане Којић.

 

Погледајте видео

Video3

 

Уз поштовање епидемиолошких мера обележена је школска слава Свети Сава.
По први пут у школи је изабрано Светосавско дете, ученик осмог разреда Богдан Колунџија.
Овогодишњи школски кум је била породица професора др Светозара Бошкова чији је млађи син Александар ученик школе, а старији Никола бивши ученик школе. Освећење славског колача и жита извршио је архијерејски намесник бачкопаланачки протојереј Стевица Илић уз пратњу чланова хора ОШ „Вук Караџић“ под вођством наставнице музичке културе Горјане Стојић. У својој беседи отац Стевица Илић је све присутне подсетио на значај просветитељске мисије Светог Саве, упутивши поруку да сви треба да се окупимо око његовог дела.

Матична школа

Погледајте видео

Video1

Video2

 

Нештин

 

Визић

У исто време школска слава је обележена у издвојеним одељењима школе у Нештину и Визићу. Освећење славског колача и жита извршио је парох нештински и визићки јереј Стева Ковачев. Школски кум у Нештину била је породица Мишковић, док су у Визићу кумови били породица Милошевић. Прославу школске славе у Нештину су организовале учитељице Тања Маринковић и Снежана Војводић, а у Визићу учитељица Оливера Важић.

Joomla Plugins

Светосавску приредбу су осмислиле вероучитељице Слађана Абаџић и Марија Мучибабић, а глумци су били одабрани ученици старијег школског узраста, чланови драмске секције. Светосавски кумови су били родитељи ученице Ивоне Жигић 5-1, Оливера Гојков Жигић и Зоран Жигић.

 

 

Дана 27. јанура у нашој школи је традиционално организована Светосавска академија. Овим поводом библиотекари су у сарадњи са стручним већем разредне наставе оплеменили простор школе поставком "Живот и дело Светог Саве".

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

   Сценарио за светосавску приредбу је осмислила учитељица Дивна Танкосић, а извођачи су били сви ученици у Нештину. Светосавски кумови су били Милица и Синиша Вујасиновић.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.