Током недеље од 27. новембра до 1. децембра 2023. године, ученици петог и седмог разреда су својим наставницама билогије, хемије и енглеског језика посетили интерактивну изложбу "Караван за климу - Вода и климатске промене", чији је промотер и ове године ССШ "Др Радивој Увалић".

Циљ ове изложбе је подизање свести младих о значају спознаје различитих тема у вези вода на територији Србије, као важног ресурса у будућности.

Караван за климу је пројекат који је осмислио Француски институт у Србији, а реализује се у партнерству са Центром за промоцију науке и део је међународног програма Еко школа у Србији.

 

Joomla Plugins

25.5.2023. године су нашу школу посетили наставници и ученици ОШ "Стеван Христић" из нашег града. Ова музичка школа се представила нашим ученицима другог разреда у виду малог концерта и кратке приче о музичким инструментима.

Сви смо уживали!

 

Joomla Plugins

С обзиром на велико интересовање наших ученика за упис у медицинску школу, ученици  Медицинске школе "7. април" из Новог Сада су у нашој школи представили своју школу, како би што потпуније упознали наше осмаке са оним што ова тражена школа нуди будућим ученицима. Посетили су све осме разреде и кроз разговор и презентацију објаснили шта ученике који желе да упишу медицинску школу очекује у наставку школовања.
Ово је, такође, облик професионалне оријентације и вршњачке едукације.
Презентација је била врло успешна, а ученици су заинтересовано слушали и постављали питања у вези свега што их је занимало, а везано је за могући упис у ову средњу школу.

 

Joomla Plugins

Ученици одељења 7-3 и 5-4 су са својим одељењским старешинама Јасном Капелан и Јованом Крстин посетили "Караван за климу" који се тренутно налази у ССШ "Др Радивој Увалић".

"Караван за климу" је пројекат који постоји од 2018. године, а идеја је потекла од Француског института у Србији. Циљ пројекта је подизање свести о значају упознавања и препознавања заштићених врста у нашој земљи.

Ученици су били одушевљени што су своја знања о климатском променама и биљним и животињским врстама могли да примене у пракси.

Joomla Plugins

На позив ШОМО "Стеван Христић" из Бачке Паланке ученици наше школе су посетили концерт младих извођача уметника. Концерт је одржан у свечаној сали музеја града. Гости концерта су били ученици основне и средње музичке школе "Михаило Вукдраговић" из Шапца.
На репертоару су биле композиције за клавир, кларинет, виолину, флауту, гитару и соло певање.
На крају концерта учествовали су и ученици наше музичке школе "Стеван Христић" из одсека флауте.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.