"Имао сам у животу само једног правог искреног пријатеља: књигу." Волтер

 

Библиотека данас постоји као библиотечко-информативни центар школе. У њој је сакупљена библиотечко-информацијска грађа, коју користе ученици, наставници, стручни сарадници у циљу унапређивања васпитно-образовног процеса, учења, стручног усавршавања и јавне културне делатности школе. 

Књижни фонд броји 19247 књига, од тога 13364 књига за децу (6848 књига за децу и 6516 лектира), 1371 сликовница и 4512 књига за наставнике и стручне сараднике.

Стручни сарадник – школски библиотекар, својим стручним ангажовањем, доприноси остваривању и унапређивању образовно - васпитног рада , реализујући програм рада прилагођен наставним плановима и програмима. Програм рада школског библиотекара обухвата задатке и послове из области образовања и васпитања, као и библиотечко-информацијске послове из домена културних и уметничких аспеката образовањa.

Ђаци наше школе радо посећују библиотеку како за читање обавезно предвиђених дела школске и домаће лектире тако и књига које нису предвиђене наставним планом и програмом. 

У просторијама школске библиотеке одржавају се редовни и угледни часови, састанци тимова, Ђачког парламента...

У оквиру активности „Кроз библиотеку у свет” одржано је 30 часова у школској библиотеци. У реализацији културно-јавне делатности библиотека је сарађивала са Градском библиотеком „Вељко Петровић”, предшколском установом „Младост” (Вртић „Лептирић”), Културним центром Бачке Паланке, Економском школом „Др Радивој Увалић”, локалним и осталим медијима (Радио „Тавор”, „Недељне новине”, „Бачкопаланачки недељник”, „Невен”, „Просветни преглед”) и заинтересованим појединцима. 

Ове активности представљене су на семинару Креативне радионице у школској библиотеци 2 који се одржао на Филолошком факултету, Катедри за библиотекарство и информатику у Београду 29. и 30. маја 2012. год. презентацијом у Power Point-у и текста објављеног у „Зборнику” семинара...

РАДИОНИЦА

У четвртак, 17.12.2015. године у библиотеци школе одржана је радионица "Бунар жеља" ( из програма "Учионица добре воље) у II1 одељењу. Радионицу је одржала учитељица Светлана Лачански. У реализацији радионице учествовале су библиотекар Снежана Оклобџија и педагог Сања Ралић.

MЕСЕЦ КЊИГЕ 2016.

ПАНО НА ТЕМУ " НАШИ ПИСЦИ РОЂЕНИ У ОКТОБРУ" 

ИЗЛОЖБА "ТРАГОМ НАЈСТАРИЈИХ КЊИГА У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ"

 Библиотека организује у октобру месецу Месец књиге.

Прочитајте чланке:

Месец књиге 2015.

Месец књиге 2014.

Месец књиге 2013.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.