У уторак, 21.06.2022. године одржан је угледни час географије и енглеског језика. Час су одржале наставница географије Јована Марјанац и наставница енглеског језика Јасна Капелан у одељењу 7-3. Наставна јединица која се увежбавала и понављала на овом часу је: Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске. Час је одржан у мултимедијалном кабинету енглеског језика. Ученици су повезивали нова знања са раније стеченим, развијајући радозналост, такмичарски дух и машту и негујући креативну и радну атмосферу на часу. Осим тога, показали су висок степен познавања географије и енглеског језика, као и осталих предмета, као што је информатика и рачунарство и развили самосталност у раду, а уједно и одговорност и компетенције неопходне за рад на часу. Овај час који је добио све похвале присутних, пример је повезаности међу предметима, а и сами ученици су томе допринели, јер су били сјајни и активни током целог часа.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

У четвртак, 31.03.2022. године Актив наставника физичког и здравственог васпитања је у оквиру стручног усавршавања унутар установе одржао едукативну радионицу под називом "Примена и значај наставних средстава на часу физичког васпитања у разредној настави".

  

Free Joomla Lightbox Gallery

Сведоци смо брзог развоја технологије и дигиталних уређаја. У знаку едукације наших најмлађих ученика и њихове заштите од дигиталног насиља, учитељица Горана Радојевић је одржала 15.03.2022. угледни час са својим одељењем 1- 4.
Наставни предмет је био Дигитални свет 1, а наставна једница под називом "Како се заштитити на интернету и коме се обратити за помоћ".
 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Према школском развојном плану за овај период предвиђено је развијање вештина за асертивну комуникацију. У складу са тим планом психолошкиња школе је осмислила интерну обуку за одељењске старешине, а педагошкиња припремила радионице које могу да се реализују са ученицима.

На интерној обуци одељењске старешине су биле у прилици да се упознају са елементима и стиловима комуникације. У малим групама расправљали су о препрекама у комуникацији и увежбавали активно слушање и асертивну комуникацију.

  

Free Joomla Lightbox Gallery

Током зимског распуста школске 2020/2021. године, школска психолошкиња је осмислила и реализовала онлајн обуку за наставнике са темом "Како бити бољи онлајн наставник".

Наставници су могли да се упознају са појмом онлајн учења и окружењем у коме се оно одвија. Разматрали су одговорности онлајн наставника и различите начине како да подстакну ученике на ангажовање у онлајн окружењу. Упознали су се са различитим начинима праћења и оцењивања коришћењем онлајн алатки...

Просечна оцена коју су наставници дали оваквој обуци на скали од 1 до 5 је 4,78.

 

Неки од коментара учесника онлајн обуке:

На обуци сам проширила знања како на прави начин мотивисати ученика, а посебно ученика са сметњама.

Обуком је обухваћен широк спектар тема које су корисне да се подсетимо и проширимо знања у условима онлајн учења. Допада ми се детаљан и методичан приступ овој теми. Корисно је подсећање на важност радног окружења за ученике, али и за наставнике, како бисмо овим учењем постигли што боље резултате.

Сазнао сам за неке нове дигиталне алате за учење преко интернета.

Мислим да је комуникација између ученика и наставника јако важна и у учионици и приликом учења на даљину. Обука ми је помогла да побољшам своје комуникационе способности али и дала смернице како да те вештине пренесем на ученике.

Корисни линкови за израду материјала, организација времена, видови комуникације с ученицима, повратне информације...

Све теме су својим садржајем помогле да утврдим као и да проширим своје знање. Подједнако су корисне све теме за рад наставника.

У оквиру Плана реализације Школског развојног плана у  области Етос један од развојних циљева је Унапређивање међуљудских односа међу актерима школског живота кроз подстицање међусобног поштовања, сарадње и тимског духа.  Поводом  тога је организована  интерна обука са темом Развијање вештина за асертивну комуникацију и посредовање у решавању сукоба која је  31. 3. 2021. организована у просторијама школе уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Обуку водила Милена Јовановић ,педагог школе

  

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.