У суботу, 21. октобра 2023. године, полазници верске наставе из основних и средњих школа архијерејског намесништва бачкопаланачког, посетили су светиње Архиепископије београдско - карловачке.
Црквена општина бачкопаланачка је организовала поклоничко путовање ученика који су учествовали на конкурсу ликовних и литерарних радова у склопу манифестације "Под покровом Богородице" као и ученика који су награђени у плетењу ивањских венаца. Ученици су посетили манастир Раковицу, Храм Светог Саве, Саборни храм Светог архангела Михаила, цркву Ружицу и капелу Свете Петке на Калемегдану.

Joomla Plugins

У четвртак, 12.10.2023. ученици седмог и осмог разреда из наше школе су са својим наставницама хемије посетили манифестацију "Мали - велики хемичар". Манифестација је одржана у Новом Саду на Департману за хемију, биохемију и заштиту животне средине.

Експерименти који су предствљени у лабораторији су усклађени са наставним планом и програмом па ће ученици боље разумети теорију коју уче.

Циљ манифестације је да се хемија, као једна од основних природних наука, прикаже ученицима на занимљив начин. Истовремено, циљ је и да се код ученика побуди интересовање за хемију.

 

Joomla Plugins

Ученици петог разреда су 3. јуна били на једнодневној екскурзији. Обишли су манастир Хопово, српски музеј хлеба Јеремија, Сремску Митровицу, Музеј Срема и Царску палату. Затим су уживали у вожњи бродом у Засавици упознавајући се са биљним и животињским врстама овог Специјалног резервата природе који има статус Рамсарског подручја.

 

 

Joomla Plugins

Ученици шестог разреда су са својим одељењским старешинама били на дводневној екскурзији у Врњачкој Бањи. Том приликом су посетили манастире Жичу, Љубостињу и цркву Лазарицу као и Спомен - парк Шумарице у Крагујевцу. Такође су имали прилику да виде и остатке Лазаревог града у Крушевцу као и Народни музеј. Ученици и њихове одељењске старешине су уживали у лепотама Врњачке Бање, па је поред едукативног карактера ово путовање било и повод за једно лепо дружење и ширење пријатељства међу ученицима.

 

Joomla Plugins

Од 13. до 15. маја 2023. године ученици осмог разреда су били на тродневној екскурзији. У склопу екскурзије обишли су Краљево, манастире Жичу и Студеницу,Ђавољу варош и НП Копаоник.

Ученици и наставници су уживали у дружењу и природним и културно - историјским знаменитостима наше земље.

 

 

 

Joomla Plugins

Ученици 1-4, 3-1, 4-3 и 4-5 су у периоду од 24. до 28. априла 2023. боравили у школи у природи на Златару.

Учествовали су у креативним радионицама, развијали еколошку свест, шетали, примењивали стечена знања, забављали, глумили...

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.