Међународни фестивал науке и образовања

 

Свечано отварање 10. Међународног фестивала науке и образовања у Новом Саду одржано је у суботу, 12. маја, у 10 часова, на платоу испред Централне зграде Универзитета у Новом Саду.

Циљ Фестивала је био да посетиоцима на разумљив, једноставан и занимљив начин приближи научне и истраживачке активности у многобројним областима које су заступљене на Универзитету у Новом Саду. Програм фестивала је обухватио 75 креативних и интерактивних радионица из природних, техничко-технолошких, друштвено-хуманистичких, медицинских наука и уметности, у чијем извођењу је учествовало 480 истраживача, наставника и студената Универзитета у Новом Саду. Овогодишњи програм радионица представиће теме у више од 30 научних области. Међународну димензију Фестивалу дају Обједињени институт за нуклеарна истраживања у Дубни, Руска Федерација, чији представници ће у амфитеатру зграде Ректората представити бројна достигнућа на различитим пољима.

Ученици наше школе су посетили фестивал у недељу, 13. маја. Обилазак је протекао у најбољем реду, деца су показала висок ниво дисциплине и заинтересованости за поставке на фестивалу. Реализатори посете су Верица Петровић и Медић Жарко, а у пратњи су биле Гордана Басарић и Снежана Окобџија.

Free Joomla Lightbox Gallery

«Упознај своју земљу да би је волео.»

Традиција наше школе је да годинама организује садржајне и едукативне екскурзије и школе у природи. Ученици са својим учитељима и наставницима упознају своју земљу и њена природна и културна богатства. Екскурзије су догађаји који остају у најлепшем сећању и дуго се памте и препричавају.

У првом разреду ученици наше школе обично посете Бачки Петровац, други разред иде на сремску страну  и посете Сремску Каменицу. Трећи разред иде на север наше земље, у Суботицу, а четврти разред обилази Београд. 

Школе у природи се организују на најлепшим планинама наше земље (Тара, Златибор, Гоч, Дивчибаре...)

Ученици предметне наставе у петом и шестом разреду иду на једнодневне екскурзије у Тршић, Засавицу, а у седмом разреду ученици проводе два дана  у Аранђеловцу. Ученици осмог разреда иду на тродневну екскурзију, на Тару.

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.