У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а на основу потписаног Меморандума "За лепшу школу", Ротари клуб Нови Сад је јуче нашој школи донирао беспилотну летелицу - дрон, са циљем учења програмских језика Скреч и Пајтон који су предвиђени наставним планом и програмом информатике и рачунарства за ученике 5. и 6. разреда. Ученици могу да науче да програмирају дрон, пилотирају дроном... Приликом решавања задатака из области програмирања дронова развијају се међупредметне компетенције и ученици користе знања из математике, физике и енглеског језика. Дронови се све више користе у различитим производним областима.

 

Joomla Plugins

Представници Америчке амбасаде и Фондације „Халијард мисије“ посетили су нашу школу у среду, 22. јуна 2022. године. Циљ посeте је био обилазак кабинета енглеског језика који је обновљен и опремљен донацијом „Халијард мисије“. Опремање кабинета помогла је и фондација „Лајфлајн“.

Председник Фондације „Халијард мисије“, господин Џон Капело је изразио задовољство што ће фондација опремањем кабинета допринети квалитетнијем образовању и знању наших ученика.

Испред америчке амбасаде наша гошћа је била, госпођа Холи Зардус, аташе за културу амбасаде САД у Србији, која је изразила спремност за даљу сарадњу. Занимљиво је да је ово била прва званична посета представника америчке амбасаде нашој Општини.

Захваљујемо се колеги Предрагу Вајагићу који нас је повезао са господином Бојаном Драгићевићем, председником управног одбора Фондације „Халијард мисије“.

Такође, захваљујемо се и нашим колегиницама, наставницама енглеског језика, Слађани Мандић и Дубравки Ковачевић које су помогле у комуникацији са нашим гостима.

Joomla Plugins

Наша школа је данас, 4.јуна, потписала меморандум о сарадњи са Руском хуманитарном мисијом. Овим меморандумом приступило се реализацији увођења руског језика од школске 2021/22. године као факултативног предмета за ученике наше школе. Испред руске хуманитарне мисије меморандум је потписао регионални директор за Балкан господин Бранимир Нешић. Том приликом господин Нешић, некад и сам ђак наше школе, библиотеци је даровао вредан поклон, велики број књига на руском језику, на чему му се захваљујемо. Са почетком нове школске године ученици ће тако поред енглеског, немачког, мађарског и словачког језика имати могућност учења и петог страног језика. Овим се после скоро 30 година руски језик вратио у нашу школу, што је годинама био један од захтева родитеља ученика школе. Будући ђаци прваци који су руски језик учили у ПУ „Младост“ моћи ће да наставе са његовим учењем у нашој школи.

Joomla Plugins

Канцеларија за младе општине Бачка Паланка организовала је акцију садње младица поводом Светског дана шума који се обележава 21.марта. Из наше школе у акцији садње учествовали су ученици осмих разред Наташа Гајић, Бојан Сеизовић и Марко Манојловић заједно са наставницом билогије Јованом Крстин. Акција се одвијала у оквиру дворишта ПУ „Младост“- вртића „Бамби“. Сваки ученик је засадио своје дрво и тако дао допринос у очувању природе. Надамо се да ће се овакве акције наставити и даље.

Joomla Plugins

Захваљујући невладиној организацији "Чеп за хендикеп" школа је успела да обезбеди инвалидска колица за нашу ученицу која има тешкоће у кретању, како би јој се омогућило редовно похађање наставе и лакше кретање на путу од куће до школе и назад.

 

20181106 125855 1

Као и претходних година, и ове школске године је за девојчице шестог разреда организовано предавање о променама у пубертету 8.3.2017. 

Компанија Procter&Gamble у оквиру свог Always едукативног програма који је одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања организује предавања о личној хигијени и нези у пубертету. Сврха овог програма је информисање девојчица о физичким и емоционалним променама које се дешавају током пубертета, као и едукација девојчица о правилној женској хигијени.

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.