Прослава Дана школе у нашој школи почела је још 6.11.2012, а централна и завршна свечаност је била 8.11.2012. у 12.00 h.

И ове године су наши ученици показали велику креативност и сва три дана су протекла у веселом расположењу.
6.11.2012. године је био Дан замене улога који су организовали чланови Ђачког парламента. Ученици 7. и 8. разреда су мењали своје наставнике за катедром, а наставници су поново радо били ђаци. Уживање је било обострано. Наши ''наставници'' су одговорно водили часове, а ''ученици'' су ревносно урадили чак и домаће задатке.
7.11.2012. је био сада већ традиционални маскенбал за ученике и наставнике. Наиме, већ трећу годину се маскирају наставници и ученици и у маскама проводе свој радни дан. Смишљање оригиналне маске постало је изазов за ученике и наставнике, а решења су била веома успела и занимљива. У 18.00 h изведена је представа која је припремана за централну прославу и њу су имали прилике да виде сви ученици школе.
8.11.2012. је одржано спортско такмичење у одбојци и квиз из историје српског језика. Квиз ''Научили смо о историји српског језика'' су организовали чланови Ђачког парламента, Љиљана Милошев, професор српског језика и Тијана Тешан, професор информатике, а учесници су били по три представника из сваког осмог разреда наше школе. Победници су били ученици VIII/1, Ленка Брестовачки, Маријана Козомора и Петар Томић.
Завршна прослава Дана школе је била у 12.00 h. Приредбу су отворили чланови хора који су са наставницом Горјаном Стојић извели химну посвећену Вуку Караџићу. Програм су водили ученици Ања Мијалков и Никола Богдановић из VII-2.
Након извођења химне проглашени су победници литерарног и ликовног конкурса који су били расписани на нивоу општине. Као и сваке године био је веома велик одазив већине основних школа бачкопаланачке општине, а најуспешнији су награђени пригодним наградама.


На ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ награђени су следећи ученици:
I-IV разреда
1. место – Димитрије Нешић, III-1 ОШ "Вук Караџић"
2. место – Божидар Гутић, III-4 ОШ "Вук Караџић"
3. место – Исидора Тома, IV-4 ОШ "Вук Караџић" и Ивана Живић, II-2 ОШ "Вук Караџић"
Специјална награда: Тијана Ђукић, IV-2 ОШ "Десанка Максимовић" Бачка Паланка и Александра Струхарик, II-1 ОШ "Милета Протић" Товаришево
V-VIII разреда
1. место – Ленка Брестовачки, VIII-2 ОШ "Вук Караџић" и Ема Алиђукић, VII-3 ОШ "Вук Караџић"
2. место – Надежда Круљ, VI-3 ОШ "Вук Караџић"
3. место – Дамјан Марцикић, VI-5 ОШ "Вук Караџић"
Специјална награда: Даница Карановић, VI-3 ОШ "Десанка Максимовић" Бачка Паланка

После овог уводног дела ученици наше школе су извели представу "Е(в)ро с онога свијета". На нов и занимљив начин је приказана драматизација познате приповетке.


Чланови глумачке екипе су били: Марко Летић V-3, Благоје Огњановић VIII-1, Марија Сарач VIII-1, Михаило Бељански VIII-1, Милан Милошев VI-3, Алекса Коњевић VI-3, Растко Драшко VIII-2, Марина Томичић VIII-1, Николина Новаков VII-2, Милена Ђаковић VII-2 и Наташа Чулић VII-2 заједно са наставницом Николином Ерцег која је радила режију и музику и наставником Тешан Златком који је радио сцену.
Својом игром велику помоћ извођењу представе су пружили и најмлађи ученици I/5 са учитељицом Биљаном Шијаков.

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.