Посета градској Фабрици воде организована је 9.јуна, за ученике који су учествовали на такмичењима из хемије. Заједно са ученицима 8.разреда наше школе, ишли су и ученици ОШ "Десанка Максимовић". Повели смо и неколико ученика 7.разреда.

Дочекали су нас љубазни домаћини, технолог Слађана Драгумило, и хемичари из хемијске лабораторије. Обишли смо погон за припрему воде за пиће, просторију за аерацију и базене за микробиолошки третман. Домаћини су нам показали и како се перу филтери када се на њима накупи талога. Видели смо командни пулт у соби из које се прати цео процес.А онда смо отишли у хемијску лабораторију да присуствујемо извођењу хемијских анализа.

Ученицима је предочена чињеница да је вода коју ми пијемо изузетног квалитета. За њену припрему не користе се никакви хемијски третмани. Она потиче из артерских бунара и не садржи штетне супстанце. У времену када је на нашој планети све мање питке воде и ми се морамо штедљиво,и са поштовањем, односити према овом благу природе које поседујемо.

Захваљујемо се нашим домаћинима.

Посету су организовале наставнице хемије Злата Ћулибрк, Драгица Чаџић и Радмила Карановић.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Po

 Baner4

Sl

Plakat2

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.