"Слушајте мама и тата, желим сестру и брата"

Поводом обележавања Дечје недеље (од 7.10. до 13.10 2013.) у нашој школи су се одржале следеће активности:

 - понедељак (7.10.2013.) - ШЕШИРИЈАДА (шетња око кварта где се налази школа, а потом је био дефиле у школском дворишту; жири је одабрао најбоље креације по одељењима и доделио дипломе)

   

 - уторак (8.10.2013.) - ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ (родитељи и деца су правили здрава јела од воћа и поврћа; жири је извршио избор јела по разним категоријама и доделио дипломе)

- среда (9.10.2013.) - ЈАВНИ ЧАС ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА (ученици од 1. до 4. разреда су на фудбалском терену заједно радили вежбе обликовања које су показивали наставници физичког васпитања, А. Новаков и А. Пушкар)

  

- четвртак (10.10.2013.) - ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "ПУТ ОКО СВЕТА", позоришта "Театар на Сави" из Новог Београда и Балканске позоришне групе "Ара" из Београда, по сценарију Тоде Николетића; изведена у спортској сали школе;

 

 У поподневним сатима је била организована ДЕЧЈА ПИЈАЦА (продаја разних играчака, књига, игрица и др. за ученике разредне наставе)

- петак (11.10.2013.) - СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧЈИ САВЕЗ, (подела добродошлица у Дечји савез Србије и осликавање дворишта кредама у боји); 

У поподневним часовима је био, сада већ традиционални СПОРТСКИ ДАН ЗА РОДИТЕЉЕ (такмичење родитеља у разним спортским играма: фудбал, одбојка, пикадо, надвлачење конопца, убацивање у кош; жири је доделио дипломе победницима).

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ У ИЗДВОЈЕНИМ ОДЕЉЕЊИМА

НЕШТИН

• оживљавање старих заната (дружење са занатлијама који се баве ткањем и прављењем јоргана)

• дружење са песницима (песници КК "ДИС")

• организовање посете манастиру Ђипша

• спортски дан за ученике (такмичење у вожњи ролера, бицикла на полигину)

• ликовне активност (вајање од глинамола на тему Коло другарства)

 

 ВИЗИЋ

• маскенбал (костими инспирисани јесењим плодовима)

• изложба кућних љубимаца

• Из наше оставе-продаја зимнице

• Ми, чувари природе -уређење школског дворишта и сађење четинара

• дружење са родитељима (квиз знања, надвлачење конопца, покрети уз музику)

• изложба ликовних радова родитеља и деце на тему мота Дечје недеље

 

У активностима Дечје недеље укључили су се и ученици VII4 и VII5, који похађају домаћинство са наставницом биологије, Марија Медаревић. Они су у току ДАНА ЗДРАВЕ ХРАНЕ, делили гостима и деци амблеме зелене јабуке с порукама за здрав начин живљења, које су сами направили. То је био њихов допринос Дечјој недељи.

Ђачки парламент је у оквиру Дечје недеље, 10.10.2013. приказивао презентацију на тему Конвенција дечјих права у холу школу током целог наставног дана.

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.