Фестивал науке

Дана 8.11.2017. у ОШ „Вук Караџић” организован је Школски фестивал науке

којим је обележен Европски дан науке 7. новембар и Дан просветних радника 8. новембар.

Програм је отпочео са извођењем експеримената из хемије које су ученици имали прилику да виде у кабинети хемије у периоду од 12 до 13 час. Потом у периоду од 13 до 14.30 у кабинету физике вршени су физички експерименти и огледи заједно са приказом модела из ТИО. Поред експеримената упоредо су приказивани документарни филмови и виртуалне музејске туре , у којима је било речи о животу и делу научника који су својим радом задужили светску науку, а са ових су простора.

Након завршеног програма ученицима је остављено 30 минута за постављање питања. Кроз причу са ученицима након завршетка програма, дошло је се до информације да су експерименталне и моделарске поставке биле интересантне ученицима, док су презентације биографија научника биле мање. Ради овога на следећем фестивалу још већи акценат биће стављен на практични део.

Организациони тим посебно радује чињеница да је дошло до пораста интересовања ученика за науку и технику, која се огледа у појављивању већег броја ученика него пртходних година.

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.