Током зимског распуста шк. 2018/19. године извршена је адаптација свлачионица при фискултурној сали. Свлачионице су од пода до плафона обложене керамичким плочицама и постављене су нове клупе.

Део средстава за адаптацију свлачионица добијен је по Конкурсу од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину где су поред клупа за свлачионице набављена и помоћна наставна средства за наставу физичког васпитања.

 Сигурно је да ће нашим ученицима бити пријатнији боравак у овако  адаптираним  и оплемењеним  свлачионицама.

Радови у току

 Опремљена свлачионица

Free Joomla Lightbox Gallery

Током зимског распуста шк. 2018/19. године извршена је адаптација и опремање кабинета информатике. Захваљујући донацији Таrkett, компаније из Бачке Паланке у виду рачунара и лап топова а и потреби да имамо два кабинета за информатику будући да је предмет информатика и рачунарство обавезан предмет у петом и шестом разреду извршено је преграђивање постојећг кабинета и добијена су два кабинета која су допуњена рачунарима добијеним од донације. Учионице су преграђене,  спроведена је неопходна елктрична инсталација, кречење и опремање новим столовима.

На овај начин омугућен је квалитетнији рад за одвијање наставе информатике и похађање наставе истовремено за две групе.

Free Joomla Lightbox Gallery

Током летњег распуста шк. 2018/19. године реновиране су три учионице заменом нове подне облоге-винил под и кречење.

У три учионице замењен је намештај-столице и столови, у две учионице постављени су нови ормани као и орман у канцеларији дефектолога.

Такође, реновирана је просторија за продужени боравак јер од шк. 2018/19. године ће радити две групе продуженог боравка за ученике првог и другог разреда. Продужени боравак је окречен, постављен нови тепих, купљене нове столице а део за боравак ученика за време слободног времена опремљен потребним намештајем, реквизитима и наставним средствима.

Free Joomla Lightbox Gallery

Због дугогодишњих проблема са котловима у школској котларници ( један котао ван употребе, а други већ неколико година ради са смањеним капацитетом) ОШ "Вук Караџић" се у последње две године пријавила на 6 конкурса у сврху адаптације школске котларнице.Пријавом на "Конкурс за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања установа основног, средњег образовања и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији АПВ за 2018. годину" код Покрајинског секретаријата за образовање, просписе, управу и националне мањине-националне заједнице у месецу јуну 2018. године за адаптацију школске котларнице- постављање новог котла школи су одобрена средства за адаптацију. У виду суфинансирања средства за адаптацију је одобрила и Општина Бачка Паланка те је на основу добијених средстава од Покрајинског секретаријата и Општине Бачка Паланка извршена адаптација школске котларнице у виду постављања новог котла.У месецу новембру котао је пуштен у рад и грејање у школи функционише и омогућава несметан рад у школи.

По одобрењу средстава школу су првог радног дана 3.9.2018. године посетили заменик покрајиснког секретара за образованје, прописе, управу и националне мањине, националне заједнице, Милан Ковачевић, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница и народни посланик, Александар Ђедовац. Наши гости су прегледали школску котларницу и заједно са нама закључили колико је важна и неопходна њена адаптација, како би се васпитно образовни просец одвијао несметано за 1060 ученика и 110 запослених.

Такође овом приликом обишли су и наше ђаке прваке и са њима причали о првом дану у школи.

ОШ " Вук Караџић" се захваљује Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице и Општини Бачка Паланка на одобрењу средстава за адаптацију школске котларнице којом смо решили дугогодишњи проблем грајања у школи.

Free Joomla Lightbox Gallery

ОШ "Вук Караџић" Бачка Паланка дуги низ претходних година има проблем са прокишњавањем крова школске зграде које је проузроковало и низ оштећења на плафонима одрђених учионица које нису биле безбедне за боравак ученика и запослених.

У току шк.2016/17. године ОШ "Вук Караџић" одобрена су средства за санацију једног дела крова школске зграде од стране Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе, националне мањине-наионалне заједнице и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Радови на крову (равни кров замењен је постављањем косог крова ) су завршени у току шк. 2017/18. године, децембра 2017. године и санирана су оштећења на плафонима учионица које је финансирала локална самоуправа.

Сада је у естетски лепшим и безбеднијим учионицама нашим ученицима и запосленима омогућен квалитетнији рад и боравак у школи.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Током летњег распуста шк. 2017/18. реновиране су три учионице заменом нове подне облоге и кречења. Подна облога -винил под школи је додељен у виду донације од компаније Tarkett из Бачке Паланке,  а припремне радове и постављање подне облоге финансирала је локална смоуправа.

Такође у истом периоду компанија Tarkett је спровела радну акцију у нашој школи-кречење 10 учионица у којој су учествовали запослени њихове компаније.

Захваљујемо на донацији и на радној акцији којима је омогућен лепши и пријатнији боравак за наше ученике. 

Free Joomla Lightbox Gallery

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

 

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.